25 / 08 / 2024

elektrik sayaçlarını kimler mühürleyebiliyor

elektrik sayaçlarını kimler mühürleyebiliyor

Yargıtay, elektrik dağıtım şirketlerinin yaptığı mühürleme işleminin, yasalara aykırı olduğuna hükmetti. Özel elektrik şirketleri, sayaç mühürleyemeyecek. Şimdiye kadar yapılanlar geçersiz sayılacak. Mühür bozana verilen cezalar silinecek.

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Eski doğalgaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılacak.

Deprem bölgesinde o süre 1 Kasım'a kadar uzatıldı: Elektrik ve gaz borçlarını sildirecekler dikkat! 

Depremlerden etkilenen 11 şehirde, elektrik ve gaz borçlarının silinmesi için başvuru süresi 1 Kasım tarihine kadar uzatıldı. İşte detaylar...

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

Depremzedelerin 4 milyar liralık elektrik ve doğalgaz borçlarının tamamı silindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlerin depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz fatura borçlarının silindiğini açıkladı. Buna göre toplam 4 milyar lirayı aşkın elektrik ve doğalgaz fatura borcu silinmiş oldu

Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak?

Çocuk destek parasından yararlanan vatandaşlar aralık ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merakla takip ediliyor. Peki, Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak? İşte detaylar...

Baba ve anne ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen babanın emekli maaşını kimler alabilir?

Baba ve anne ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen babanın emekli maaşını kimler alabilir? Vatandaşlar tarafından bu soruların yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Milyonlarca altın yatırımcılarını ilgilendiriyor! Bankalara kasa ücreti ödemenize gerek kalmadı

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Borsa İstanbul bünyesinde hizmet veren Takasbank yeni projesi BİGA ile altın yatırımında yeni bir dönem başlattı. Altın yatırımcıları artık kasa ücreti ödemeden altınlarını saklayacak. Peki BİGA'dan kimler faydalanabilir?

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vakıf kiracılarına borçlarını ödemeleri için 3 ay süre tanınması teklifi TBMM'ye sunuldu!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, gazilere ikinci maaş bağlanmasını, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesini, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınmasını

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.

Elektrik borçlarına yeniden yapılandırma!

TEDAŞ elektrik borçları için yeniden yapılandırma müjdesi verdi. 3 milyar lirayı aşan alacağın yeniden yapılandırması toplam 200 bin kişiye yeniden umut oldu.

TEDAŞ elektrik borçlarını yeniden yapılandıracak!

TEDAŞ 2014 yılında yaptığı yapılandırmada 3.5 milyar liralık borcun yarım milyarını tahsil edebildi. Şimdi kalan miktar için adım atılıyor. ELEKTRİK borçlarının yeniden yapılandırılması gündeme alınıyor.

elektrik sayaçlarını kimler mühürleyebiliyor Haberi

elektrik sayaçlarını kimler mühürleyebiliyor

Yargıtay, elektrik dağıtım şirketlerinin yaptığı mühürleme işleminin, yasalara aykırı olduğuna hükmetti. Mühür bozma suçlarından ceza alan ve sicillerine işleyen vatandaşların ise kayıtlarının silinmesine karar verdi. Yargıtay'ın bu kararı, dağıtım işini yapan doğalgaz, su gibi özel şirketlere de emsal olacak. Samsun'da yaşayan Lütfi Kara, mühür bozma suçundan asliye ceza mahkemesi tarafından 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Kara, karara itiraz etti, dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, ihaleyle elektrik dağıtım işini alan özel şirketlerin mühürleme yapmasının yasalara aykırı olduğuna karar verdi. Kamusal bir faaliyetin özel hukuk kişilerince üstlenilmesi durumunda, bu kişilerin kamu görevlisi sayılmayacağını belirten Yargıtay, "Özel şirket görevlileri tarafından yapılan mühürlemeler yasalara aykırıdır" ifadesini kullandı. 


YETKİ KAMUDA

Yargıtay'ın kararında mühürleme yetkisinin kamunun elinde olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Kamu güvenine...