07 / 05 / 2024

elektrikte tasarrud

elektrikte tasarrud

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği ( ETADER ) Başkanı Zafer Yavuztürk "Isı pay ölçüm sistemine geçilen binalarda yüzde 40'a varan oranlarda da tasarruf sağlanabiliyor" dedi.

Elektrikte yeni tarife! Bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte yapılan yüzde 10'luk KDV indirimiyle mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar tüketim miktarı için nihai fiyatın bugünden itibaren başlanıyor.

Elektrikte zam beklentisi yüzde 60! Bireysel sübvansiyon dönemi de geliyor! 

'Elektrikte zam olacak mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılırken, konuyla ilgili yeni gelişmeler gündeme geldi. Elektrikte zam beklentisi yüzde 60 oldu. İşte detaylar...

Enerji Bakanlığı: "Elektrikte kurulu güç 2028'de yüzde 27 artışla 136 bin megavata ulaşacak"

Türkiye'nin elektrikte kurulu gücünün 2028 yılında yüzde 27 yükselişle 136 bin megavata yükseltileceği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları ve paylaşılan grafiğin içeriği...

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belli oldu.

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.

EPDK duyurdu! Elektrikte indirim! Hemen bakın!

EPDK’dan yeni açıklama. Elektrik fiyatı için yeni indirim geldi. İşte detaylar!

Bakan Fatih Dönmez açıkladı: Doğalgaz ve elektrikte destek tutarı toplam 4 milyar lira!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez depremde evi ve işyeri yıkılan, orta ve ağır hasarlı vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturalarının silindiğini ve bu desteğin toplam tutarının 4 milyar TL olduğunu açıkladı.

Bakan’dan sevindirici haber! Doğal gaz fiyatlarından sonra elektrikte yeni indirim sinyali!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki indirimler ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan, mart ayında yeni indirimlerin sinyalini verirken, bu indirimlerin meskenlere yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor.

Doğal gazın ardından bir indirim de elektrikte! Bakan Dönmez müjdeyi verdi!

Uzun süredir yüksek olan elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşı çok sevindirecek müjdeli bir haber geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şubat itibarı ile toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15 ila 16 arasında bir gerileme olabileceği müjdesini verdi.

Hep zam haberi yapmak bizi de sıkmıştı.. elektrikte iyi haber! EPDK Başkanı indirimi açıkladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Yaptığı açıklamada, serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatına indirim yaptı. Bu nidirimin özellikle sanayi bölgelerinde Yüzde 12 oranında etki etmesini umuyoruz dedi.

4 bin 800 TL olarak belirlenen elektrikte serbest tüketici limiti değişti! Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek?

EPDK’nın daha önce megavatsaat başına azami fiyatı 4 bin 800 TL olarak belirlediği elektrikte serbest tüketici limiti değişti. Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek? İşte ayrıntılar…

elektrikte tasarrud Haberi

elektrikte tasarrud

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) Başkanı Zafer Yavuztürk, ısı pay ölçüm sistemine geçilen binalarda yüzde 40'a varan tasarruf sağlanabildiğini belirtti.


Yavuztürk, bu aydan itibaren doğalgaz ve elektriğe yapılan yüzde 9'luk zamma ilişkin açıklamasında, bu zammın, enerji maliyetleri ve kurlardaki artış göz önüne bulundurulduğunda beklenen bir gelişme olduğunu ifade etti. Zamlar dolayısıyla vatandaşların kendilerini çaresiz hissetmelerine gerek olmadığını kaydeden Yavuztürk, bir takım tedbirlerle bu zamların bertaraf edebileceğini dile getirdi.


Yavuztürk, söz konusu zamların elektrik ve doğalgaz tasarrufunun önemini artırdığını vurgulayarak, özellikle binalara yalıtım yapılması, tasarruflu ampul ve ısı pay ölçer cihazı kullanılması gibi yöntemlerin bu konudaki etkili çözümlerin başında geldiğine dikkati çekti. Türkiye'de merkezi sistemle ısınan birçok dairenin ısı parasını tüketimlerine göre değil eşit şekilde ödediğine işaret eden Yavuztürk, "Eşit ödedikleri...