04 / 05 / 2024

eleman.net

eleman.net

Yurtdışında yaşayıp Türkiye'de iş arayan Türklerin sayısı 2014'te yüzde 35 arttı. Türkiye'de Irak ve Orta Asya'ya doğru yoğun olarak gözlenen işgücü göçünün yavaşlamasına paralel tersine göç hızlanıyor.

2024 Asgari ücrete yüzde 30-50 arasında zam beklentisi! 

2024 yılı asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Bu kapsamda eleman.net, asgari ücret konusunda iki farklı anket gerçekleştirdi. Ankete göre asgari ücrete yüzde 30-50 arasında zam bekleniyor.

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

Eleman.net CEO'su Murat Günay, üniversite mezunlarının masa başı iş aradığını fakat Türkiye’de bu kadar masa başı iş olmadığını söyledi. Günay, insanların meslek liselerine ve meslek yüksekokullarına yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.

EYT`liler emeklilikten sonra da çalışmak istiyor!

Eleman.net tarafından ankete katılan emeklilerin (EYT'ler) yüzde 71'i "Emekli olduğunuzda çalışmaya devam edecek misiniz?" sorusuna evet dedi.

Üsküdar Belediyesi'nin istihdam projesi anlatıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin ilçedeki işsizlik oranını azaltmak için kurduğu Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM), 200 bin üye ile 2 milyondan fazla adaya hizmet veren eleman.net adlı siteyle protokol imzaladı.

Savaş Ünsal: En çok KOBİ inşaat sektöründe!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBÎ) gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde istihdamı sağlayan grubu oluşturduğunu vurgulamıştı. Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, "En çok KOBİ inşaat sektöründe" dedi..

İş ilanlarında yüzde 6,8 ile inşaat sektörü ilk sırada yer alıyor!

2014 yılının ilk 3 ayında eleman.net üzerinden 58 bin 600 ilan yayınlandı. Yayınlanan iş ilanlarında yüzde 6,8 ile inşaat sektörü ilk sırada yer aldı. İnşaat sektörünü yüzde 6,3 ile gıda ve 5,6 ile bilişim sektörleri takip etti...

2014'ün istihdam lideri inşaat oldu!

2014 yılının ilk 3 ayında eleman.net üzerinden 58 bin 600 ilan yayınlandı. Dönemde 24 bin kişi işe yerleşti. En çok ilan yayınlayan sektör inşaat, en çok başvuru alan sektör de eğitim oldu. En çok işe yerleştirme de yine inşaat sektöründe gerçekleşti.

En çok eleman arayan sektör inşaat oldu!

2014 yılının ilk 3 ayında eleman.net üzerinden 58 bin 600 ilan yayınlandı. Söz konusu dönemde 24 bin kişi işe yerleşti. En çok ilan yayınlayan sektör inşaat, en çok başvuru alan sektör de eğitim oldu...

Firmalar ilan vermek için neden isbul.net'i tercih ediyor?

2011 yılından bu yana, gerek küçük ölçekli işletmelerin gerekse orta ve büyük ölçekli şirketlerin eleman bulma konusundaki en büyük yardımcısı olan isbul.net, kaliteli hizmetinin yanı sıra ekonomik hizmet anlayışı ile de dikkat çekiyor...

7 firma eleman avında!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren toplam 7 firma istihdam ettirmek üzere eleman alımı yapacak

Net Holding basının karşısına çıkacak!

Net Holding, 17 Kasım günü Çırağan Oteli'nde basın toplantısı düzenleyecek

5 firma eleman avında!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren toplam 5 firma istihdam ettirmek üzere eleman alımı yapacak

eleman.net Haberi

eleman.net

Yurtdışında yaşayıp Türkiye'de iş arayan Türklerin sayısı geçen yü, 2013'e göre yüzde 35 arttı. Çalışmak için Türkiye'yi seçenlerin üçte birini gençler oluşturuyor. İnsan kaynakları sitesi Eleman, net'in yurtdışında yaşayan 20 bin 600 üyesi üzerinden gerçekleştirdiği araştırmaya göre, adayların Türkiye'deki iş alanlarına başvuruları yüzde 35'e varan oranda arttı. 2013'te yapılan 156 bin ilan başvurusu, 2014'te 210 bin rakamına ulaştı. Başvurular, ağırlıklı olarak ABD ve Avrupa ülkelerinden yapılıyor. En çok başvurunun yapıldığı ülkeler arasında yüzde 15.1 ile Almanya birinci, yüzde 8.4 ile ABD ikinci, yüzde 8.2 ile Azerbaycan üçüncü, yüzde 7 ile Fransa dördüncü, yüzde 5.2 ile Hollanda beşinci sırada yer alıyor. 


Yurtdışındaki gurbet hayatını sonlandırarak Türkiye'de yaşamak isteyenler, iş hayatı için öncelikli olarak büyük şehirleri tercih ediyor. En çok başvuru yapüan...