29 / 04 / 2024

emekli kira

emekli kira

Evini kiraya verip kirada oturan emekliler, indirimli vergi oranından yararlanabilirler...

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Meclis'te emekli maaşı tepkisi: Emekliler sadece 20 günlük kira ödeyebilecek durumda!

Meclis'te emekli maaş zamları gündemden düşmüyor. Maaşları düşük kalan emeklilerin kiralarını bile zor ödeyecek durumda oldukları belirtiliyor. İşte Meclis'teki o konuşmalar... 

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

Milletvekilleri emekli maaşlarını tartıştı: Kirada oturup ev sahibi olmayan emeklilere kira desteği verilsin!

Milyonlarca emekli en düşük maaş olarak 10 bin TL alacak. Meclis'te bu maaşların kiraya bile yetmeyeceğine işaret eden milletvekilleri tek tek önerilerini paylaştı. İşte detaylar...

Ayda 7 bin 500 TL maaş alan vatandaş isyan etti: 8 bin lira kira ödüyorum!

Ayda 7 bin 500 TL emekli maaşı aldığını ve 8 bin lira kira ödediğini söyleyen vatandaş oğlunu evlendirmek için 400 bin liraya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Emeklilerden kira isyanı!

Emekli Meclisleri Sendikası’nın kurucuları arasında yer alan Avukat Ali Ersin Gür, emekli maaşlarının kira ödemeye bile yetmediğini belirterek önemli açıklamalar yaptı. Ali Ersin Gür açıklamasında “Emekliler açlıkla sınanıyor” diye konuştu.

Ocak 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Yeni yılın ilk zam oranı bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin gündeminde yer alan Ocak 2024 kira artış oranı 2 gün sonra belli olacak. Ayrıca Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, memur ve emekli zammı netlik kazanacak.

Ömer Fethi Gürer'den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te emekli vatandaşların kiralarını ödeyemediklerinin altını çizdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Emekli kiracılar mağdur oldu!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, konu ile ilgili olarak bir mağduriyet de emekli kiracılardan geldi. Mert Kandemir söz konusu mağduriyeti sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı...

Emeklilere kira yardımı yapılacak mı? Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

​​​​​​​Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım için çağrı yaptı. Ergün, "Hükümetten talebimiz, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım yapmasıdır. Aksi halde emekliler zorlu kış koşullarında büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır” dedi

Artan konut ve kira fiyatları 65 yaş üstünü vurdu! Huzurevlerine başvuru patlaması yaşanıyor!

Yurt genelinde artan konut ve kira fiyatları emekli aylıklarıyla geçinmeye çalışan çoğu emekliyi etkiledi. Barınma kriziyle karşı karşıya kalan emekliler devlet huzurevlerine sığındı.

emekli kira Haberi

emekli kira

Emekli maaşı dışmda başkaca bir geliri olmayan ve sahip olunan tek konutu kiraya verip başka bir evde kiracı olarak oturanların indirimli Emlak Vergisi oranı uygulamasından faydalanıp faydalanmayacağı merak edilen konular arasında.



TEBLİĞ NE DİYOR?

38 Seri No.lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebli-ği'nin I/3-(a) bölümünde; "İndirimli vergi oranının uygulanması için meskende bizzat oturma şartı aranmamaktadır. Bu nedenle, sahip olduğu tek meskeni kiraya verip, kirada oturanlar da diğer şartları taşımaları kaydıyla indirimli vergi oranından faydalanabileceklerdir" ifadelerine yer verilmiştir.


Bu itibarla, 38 Seri No.lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği'nin I/3-(a) bölümünde yer alan açık-lamalar çerçevesinde emekli maaşı dışında başkaca bir geliri olmayanın, sahip olduğu meskeni kiraya verip kendisi de kirada oturması durumunda diğer şartların da taşınması halinde indirimli vergi oranından yararlanılması mümkündür.


KİRA ÖDENMEZSE FARKLI

Ancak evini...