07 / 05 / 2024

emeklilerin konut harcamaları

emeklilerin konut harcamaları

Emeklilerin konut ve kira için yaptıkları harcama, aylıklarının yüzde 30'una karşılık geliyor. Temel gelir kaynağı emekli aylığı olanların harcamalarında sağlık yüzde 2,2, eğlence ve kültür yüzde 2,9'luk yer tutuyor...

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

İstanbul'da konut harcamaları 1 ayda yüzde 3.90 arttı! Mart enflasyonu yüzde 78,28 oldu!

İstanbul'un mart ayı enflasyonu açıklandı. İTO tarafından açıklanan rakamlara göre; İstanbul'un mart ayı enflasyonu aylık yüzde 3,93, yıllık yüzde 78,25 olarak belirlendi. İşte rakamlar...

Tüm Emekliler Derneği'nden emeklilere konut müjdesi!

Tüm Emekliler Derneği (Tüm. Emek. Der.) Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Isparta ilinde emeklilerin konut sahibi olacağını belirtti.

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem start aldı. Bu kapsamda BES'te sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. İşte detaylar...

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı...

Konut harcamaları Nisan ayında yüzde 0,81 arttı! 

İTO Nisan 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.81 arttı.

Konut harcamaları Mart ayında yüzde 1,23 arttı! 

İTO Mart 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 1,23 arttı.

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman'da yaşayan emeklilerin konut yaptırmak için arsa talebinde bulunduğunu dile getirdi. 

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.

Japonya'da konut yatırımları yüzde 7,1 azaldı!

Japonya özel sermaye harcamaları yüzde 5,8, konut yatırımları yüzde 7,1 oranında azaldı...

Konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı!

İTO Ekim 2020 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı

emeklilerin konut harcamaları Haberi

emeklilerin konut harcamaları

Emeklilerin konut ve kira için yaptıkları harcama, aylıklarının yüzde 30'una karşılık geliyor. Temel gelir kaynağı emekli aylığı olanların harcamalarında sağlık yüzde 2,2, eğlence ve kültür yüzde 2,9'luk yer tutuyor.




Emeklilerin konut ve kira için yaptıkları harcama, aylıklarının yüzde 30'una karşılık geliyor. Temel gelir kaynağı emekli aylığı olanların harcamalarında sağlık yüzde 2,2, eğlence ve kültür yüzde 2,9'luk yer tutuyor.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, emekliler, aylıklarının yarıdan fazlasını barınma ve gıda harcamalarına ayırıyor.


Hanehalkının temel gelir kaynağına göre tüketim harcamalarına bakıldığında, çalışma hayatını tamamlayarak emekliliği hak edenleri maddi olarak en çok barınma için yaptıkları harcamalar zorluyor. Emekliliği aylığını hak edene kadar kendi evinin sahibi olamayanlar, emeklilik dönemlerinde aylıklarının yüzde 30,4'ünü konut ve kira harcamasına ayırmak durumunda kalıyor.


Emekliler kiranın ardından en fazla harcamayı...