02 / 05 / 2024

Eminevim kentsel dönülşüm çalışmaları

Eminevim kentsel dönülşüm çalışmaları

Bugüne kadar 70 binin üzerinde konut teslimatı yapan Eminevim gelen talep üzerine Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapacak.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun TBMM'de kabul edildi. Eleştirilerin odağında ise mülkiyet hakkının ihlali yer alıyor. İşte tepki çeken yasanın ayrıntıları...

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binalar bazı harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler de harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşümde müteahhitlerin tapu oyunu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahipleri ile anlaşan bazı inşaat firmaları vatandaşın tapusuna kat karşılığı satış vaat ederek el koymaya başladı. 

Kentsel dönüşümde müteahhit seçimine dikkat!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6,6'lık yıkıcı deprem sonrasında binaları ağır veya orta derece hasar gören binlerce vatandaş evlerini yenilemek amacıyla kentsel dönüşüm için harekete geçti. İzmirli müteahhitler zor bir süreçten geçen vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

Kentsel dönüşümde mülk sahibinin hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm projelerinde, Bakanlık tarafından konut maliklerine sunulan bazı haklar bulunuyor. Gayrimenkul sahipleri sunulan seçeneklerden dilediklerini değerlendirerek, desteklerden yararlanabiliyor.

Depreme karşı güvenli yapılara kentsel dönüşümle kavuşabiliriz!

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Topraklarının büyük bir bölümü deprem kuşağında yer alan Türkiye’de, depreme hazırlıklı olmamız için kentsel dönüşüm tek çare. İçinde bulunduğumuz süreçte güvenli ve sağlıklı yapılara hızla kavuşmamız kentsel dönüşümle mümkün" diye konuştu...

Kentsel dönüşümde vatandaşa tek taraflı fesih hakkı getirildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında arsa payı karşılığı müteahhitle yapılacak olan anlaşmalarda fesih konusunda çok önemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşümde müteahhit inşaata başlamaz ya da yapım işini geciktirirse, bina ve arsa sahipleri sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek

Kentsel dönüşümde mücadele Karadeniz'den başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı’nı (KİDEP) Trabzon’da açıkladı. Kurum, “Riskli bölgelerde yaşayan 2 bin aileyi, kentsel dönüşüm kapsamında yapacağımız konutlara taşıyacağız” dedi.

Kentsel dönüşümde müjdeler geldi!

Depreme dayanıksız konutların yenilenmesi ve modern şehirler inşa etmek için başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yeni düzenleme yapıldı. 

Kentsel dönüşümde müjde geldi!

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında satışı yapılan gayrimenkuller için  tapu harcı alınmayacak. Yeni düzenlemeye göre, dönüşüm uygulamaları teşvik edilecek.

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde müteahhitlerin yaptıkları satışlarda ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde müteahhite para verilir mi?

Kentsel dönüşümle alakalı merak devam ediyor. En çok merak edilen soru ise kentsel dönüşüm için verilen evde yapılacak masrafların ne olacağı. Peki kentsel dönüşümde müteahhite para ödenir mi?

Eminevim kentsel dönülşüm çalışmaları Haberi

Eminevim kentsel dönülşüm çalışmaları

Emin şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim, Türkiye genelinde markalı konut projesi üreten 20'nin üzerindeki firmanın şantiye kurduğu kentsel dönüşümün üssü Fikirtepe'de 3. Ada hak sahiplerinden gelen yoğun talep üzerine proje üretmeye karar verdi. 


3. ADA HALKI İSTEDİ 

Kadıköy Evlendirme Dairesi'ne 500-600 metre uzaklıkta olacak proje ofis ve konuttan oluşacak. Toplam arsa alanı ise 11.100 metrekareyi bulacak. 3. Ada hak sahipleriyle bir araya gelen Emin Şirketler grubu Başkanı Emin Üstün, "Bu zamana kadar 70 binin üzerinde teslimat yaptık ve halkımızın güvenini kazandık. 3. Ada sakinleri de bize güvenerek adalarında bizim proje üretmemizi istediler, bize geldiler. Biz de halkın bu güveniyle, Fikirtepe'de güzel bir çalışma başlattık" dedi. Üstün, şunları söyledi: "Buradaki vatandaşlarla bir araya gelip ciddi bir hazırlık yapıldı. Şimdi imzalar atılıyor. Önceliğimiz...