01 / 05 / 2024

eminönü yeni han ihalesi

eminönü yeni han ihalesi

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih Eminönü bölgesinde Yeni Han ve 1. Vakıf Han'ın restorasyonu ve onarım karşılığı kiraya verilmesi işi için ihaleye çıkıldı...

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Eminönü Kürkçü Han'da 10 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul 17. Satış Memurluğu Eminönü Kürkçü Han'da yer alan dükkanı 10 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği  Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için geri sayım başladı. Yeni tramvay hattı 1 Ocak'ta hizmete açılacak. 

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.

Eminönü'ndeki Valide Han'ın merdivenleri yıkıldı!

Fatih Belediyesi’ne ait ekipler dün sabaha karşı Eminönü'ndeki Valide Han'a gelerek çatıya çıkılan merdivenleri yıktı.

Mahkemeden Eminönü'ndeki balık ekmek satan tekneler için yeni karar!

Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi'nin başvurusu üzerine Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Eminönü’ndeki balıkçı esnafından İBB'ye dava!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti, şimdi konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleri boşaltılacak!

İBB Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi. Kiracılara gönderilen yazılarda boşaltılan yerlerin yerine yeni kiracıların alınmayacağı ifade edildi.

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

Manisa Yeni Han'daki dükkanlar ihaleye çıkıyor!

İl Özel İdaresi’nden Manisa Büyükşehir Belediyesine geçen Yeni Han’da büro gibi kullanıldığı için açık olmayan ya da kullanılmayan dükkânların Manisa’nın tanıtımına ve kültürüne uygun şekilde kullanılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi, boş ve pasif durumdaki dükkanları ihaleye açıyor.

Eminönü'ndeki Yeni Cami'deki restorasyonda son durum!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, restorasyonuna başlanan Eminönü'ndeki Yeni Cami'de incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

eminönü yeni han ihalesi Haberi

eminönü yeni han ihalesi


İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğünden:


Aşağıda vasıfları yazılı olan (Vakıf kültür varlığı) taşınmaz, İhale dosyasında mevcut Şartname ve Eklerinde belirtilen esaslar dahilinde mevcut imar fonksiyonuna uygun olarak Restorasyonu-Onarımı yapılarak kullanılmak-işletilmek üzere, belirlenen kira bedelleri üzerinden artış yapılmak suretiyle “Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon veya Onarım Karşılığı Kiraya Verilmesi İşlemlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik” kapsamında uzun süreli olarak (Restorasyon-Onarım Karşılığı Kiralama) ihalesine çıkarılmıştır.

İhaleye Konu Vakıf Kültür Varlığı Taşınmazın;

İl’i                                                    :  İstanbul

İlçesi                                                :  Fatih (Eminönü)

Mahallesi...