27 / 04 / 2024

emlak amorisman süresi

emlak amorisman süresi

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor.

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma koşulu getirildi. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne kadar? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Emlak yetki belgesi süresi uzatıldı mı 2019?

Taşınmaz ticaretiyle iştigal eden emlak işletmelerinin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için almaları gereken yetki belgesi süresi 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı...

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak Vergisi’nde dava açma süresi 7 Eylül’de bitiyor!

Belediyelerce ilan edilen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi 7 Eylül 2017 tarihine uzatılmıştı. Bu tarih aralığında dava açılmaz ise belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak vergisinde itiraz süresi uzatıldı!

4 yılda yeniden belirlenen emlak vergisi oranlarındaki artış yüzde 700'e ulaştı. Değerlere itiraz süresi 9 Eylül'e kadar uzatıldı.

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahiplerinin zamanında ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi cezası uygulanıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017..

Emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

2015 yılı vergi takvimine göre verginin ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziran'da yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru süresi!

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru süresi 3 Temmuz'da sona erecek. Kura çekimi 12 Temmuz'da yapılacak olan proje İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da inşa edilecek.

emlak amorisman süresi Haberi

emlak amorisman süresi

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Arsa tapulu olup, kredi alınamayan taşınmazların krediye uygun yeni daireler kadar kira getirdiğini anlatan Erilkun, bu durumu şöyle örnekliyor: "Gaziosmanpaşa'da 2+1 arsa tapulu daireler 150 bin lira iken 750 lira civarında kiraya verilebiliyor. Yeni yapılarda ise bu rakam 250 bin lira ve kira getirisi 850 lira civarında. Buna göre arsa tapulu dairelerdeki amortisman süresi 13-14 sene iken, yeni dairede bu süre 20 seneyi aşıyor."


TİCARİ EMLAKTA AMORTİSMAN SÜRESİ 14-15 YIL

Erilkun, İstanbul'da ticari emlakta amortisman süresinin ortalama 14-16 sene olduğunu bildirdi ve "Stopajın kiracı tarafından ödenmesi, kiracının dekoru dilediği gibi ele alması aidat ve genel giderlerin darlığı ticari yerlerde yatırımı ön plana çıkarıyor" diyor.


YURT YATIRIMININ...