04 / 05 / 2024

emlak ilanı 2015

emlak ilanı 2015

sahibinden.com, 2015’in ilk çeyrek Sahibindex “Emlak” verilerini açıkladı. Verilere göre yılın ilk üç aylık döneminde, satılan ya da kiralanan emlak ilanı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 50 artış gösterdi.

Milli Emlak iki ildeki 98 adet arsa ve araziyi satıyor! Milli Emlak ilan son dakika! 

Milli Emlak, Sivas ve Ankara'da yer alan 98 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki iki ildeki arsa ve arazilerin büyüklükleri, fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale metinleri...

ATEM Başkanı Akçam resmen açıkladı! Emlak ilanlarının yarısı yetkisiz!

Emlak ilan portallarına emlak ilanı verenlerin birçoğunun yetki belgesi olmadığına dikkat çeken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu hususu sektörde yer alan büyük ilan portallarından biriyle yapılan görüşmede ilettiklerini belirtti.

Ocak'ta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan verilere göre 2024 yılı Ocak ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Ocak ayında konut arayanların yüzde 43’ü kiralık yüzde 57’si satılık konut aradı.

Rekabet Kurumu'ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

Rekabet Kurumu 29 Ocak tarihli Rekabet Kurulu kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Rekabet Kurulu’nun aldığı karar göre emlak, vasıta satış/kiralama hizmeti veren ilan portallarına ceza yağdı. 

Gayrimenkulün yıldızı arsa oldu! Aramalar yüzde 251 arttı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanındaki hareketler doğrultusunda merakla beklenen 2023 yılı gayrimenkul raporunu yayınladı. Söz konusu rapora göre gayrimenkulün yıldızı arsa oldu.

ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, piyasa koşullarını göz önüne alınarak mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan platform sayfalarındaki satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Emlak ilanı verenler için yeni düzenleme: Uygulamayanlara 100 bin lira para cezası

Bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek isteyen bireyler için yeni düzenlemeler ve uygulamalar devreye girmiştir. Bu sayede, piyasada spekülasyonların azalması ve gayrimenkul fiyatlarının daha dengeli bir seviyede olması hedeflenmektedir. İşte yeni düzenleme detayları…

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Kira bütçeleri ve en çok kiralık-satılık ev aranan ilçe belli oldu! Herkes oraya koşuyor

Çevrim içi gayrimenkul platformu olan Emlakjet, 400 bin sayısına gelmiş olan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında oluşan hareketler doğrultusunda temmuz ayı emlak verilerini yayımlamasının haricinde özel araştırma dosyasında yaş gruplarına göre kiralık ev arama sürelerini ve bütç

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

İstanbul'daki emlak ilanını görenler, gözlerine ovuşturup bir daha baktı ama yine de inanamadı

İstanbul'da ev arayan vatandaşlar, bir Suriyeli tarafından yayınlanan ve "Türk'e uygun değildir" yazan ev ilanı nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadılar.

Emlak ilanı verirken nelere dikkat edilmeli?

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, internet ortamında gayrimenkul ilanı verirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Tahir Köstek, satılık veya kiralık gayrimenkul afişlerinin görselli olması gerektiğini, kullanılan görsellerinde kaliteli olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de en çok hangi tip konutlar tercih ediliyor?

Emlak danışmanlığı sektörüne yeni bir soluk kazandıran Emlakjet, 400 bini bulan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan bir veri tabanında yapılan hareketleri analiz ederek hazırladığı Mart 2021 emlak verilerini açıkladı. 

emlak ilanı 2015 Haberi

emlak ilanı 2015

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2015’in ilk çeyrek Sahibindex “Emlak” verilerini açıkladı. Verilere göre yılın ilk üç aylık döneminde, satılan ya da kiralanan emlak ilanı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 50 artış gösterdi. İncelenen dönemde sahibinden.com üzerinden 2 milyon 535 bin 262 adet emlak ilanı verildi.


Ara katta, 3+1 daireleri tercih ediyoruz


Tüketicilerin konut tercihlerini de gösteren Sahibindex Emlak verilerine göre, 2015 yılında da satılık ve kiralık konutlarda 3 oda 1 salon, doğalgazlı, ikinci katta bulunan sıfır daireler en çok rağbet gören konut tipleri oldu. Metrekareye göre ise satılıklarda 120 m2, kiralıklarda ise 100 m2’lik daireler tüketicilerin öncelikli tercihleri arasında yer...