23 / 07 / 2024

emlak komisyonu sınırlama

emlak komisyonu sınırlama

ltın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 05 Haziran tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptı.

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar harekete geçti!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüzde 25 kira sınırlaması bittikten sonra, emlak kiralamak ve satmak isteyen fırsatçıların hemen harekete geçtiğini söyledi. 

Yüzde 25 kira sınırlaması kağıt üzerinde kaldı, gerçekte olan yüzde 125!

1 Temmuz itibariyle sonlanan yüzde 25 kira sınırlama düzenlemesinin kağıt üzerinde kaldığı gerçekte olan artışın yüzde 125 olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırılırken, ev sahipleri de yeni önlemler almaya başladı!

Gündemden düşmeyen kira zamlarında yüzde 25'lik tavan artış oranı uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ermesi beklenirken, Tüketiciler Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren de mal sahiplerinin kendilerine özgü tedbirler almaya başladıklarını söyledi.

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Kiralar iki yılda yüzde 265 arttı; sınırlama kalkınca piyasa dengelenecek

Endeksa, Haziran 2022’de yürürlüğe giren ve temmuzda sona ermesi beklenen yüzde 25 kira artışı sınırlamasının piyasa üzerindeki etkilerini açıkladı. Kiralar son iki yılda nominal olarak yüzde 265 yükseldi. Enflasyondan arındırılmış artış ise yüzde 47 olarak belirlendi.

Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması ekonomiyi nasıl etkileyecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki yüzde 25 zam sınırının sürmeyeceğini açıklarken, Ekonomist Prof. Dr. Hüsnü Erkan ve İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu alınan bu kararın piyasayı rahatlatacağını söyledi.

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeleri açıkladı. Alınan kararlar doğrultusunda nakit avans çekimleri ve taksit sayıları üzerinde sınırlamaya gidildi.

Avrupa Parlamentosu’ndan Airbnb yasası: Sınırlama geliyor!

Kısa zamanlı konut kiralamak için kullanılan uygulamalarla ilgili çok konuşulacak bir karar alındı. Paylaşılan detaylara göre Avrupa Parlamentosu, Airbnb gibi internet üzerinden kısa süreli konut kiralayan uygulamalara sınırlama getiren bir yasal düzenlemeyi kabul etti

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

emlak komisyonu sınırlama Haberi

emlak komisyonu sınırlama


05 Haziran tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik, bu sektörde faaliyet gösteren emlak işletmeleri ve hizmet alan müşteriler için yeni esaslar da getirdi.
Konuya ilişkin bazı değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yeni yönetmelik çerçevesinde emlakçılığı herkes yapamayacak, taşınmaz ticaretine konu hizmetleri iştigal eden işletmeler adına da yetki belgesi verilecek. Ticaret il müdürlüğü tarafından verilecek olan bu belge, her işletme için ayrı ayrı düzenlenecek ve beş yıl geçerli olacak. Yeni işletmelere yetki belgesi verilebilmesi için bağımsız bölümlerin net alanı en az otuz metrekare olması da gerekiyor. Mesleğe yeni başlayacak kişilerin on sekiz yaşının doldurulmuş ve lise mezunu olması da şart. Sadece vergi mükellefi ve meslek odası kaydı olan, iflas etmemiş, konkordato...