06 / 05 / 2024

emlak konuttan alınan daire için kira vergisi

emlak konuttan alınan daire için kira vergisi

Kira geliri vergisinde gerçek gider yönteminin seçilmesi durumunda, bazı giderler ödenecek brüt vergi tutarından düşülüyor. Peki, emlak konuttan tüfe satışlı alınan daire için kira vergisi nasıl olur?

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur?

Kişi bir ev satın aldığında birçok konu ile birden uğraşmak ve bazı problemleri çözmek zorunda kalabilir. Ancak eğer alınan evde bir kiracı oturuyorsa ve ev sahibi evine hemen taşınmak istiyorsa asıl büyük sorun burada bulunur. Peki, satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur? İşte yanıtı…

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Evliyken alınan gayrimenkulün paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evliyken alınan gayrimenkulün eşe ve çocuklara paylaşımının nasıl olacağını kaleme aldı.

Sincanlı İnşaat Gayrimenkul Emlak Oto Alım Satım Limited Şirketi kuruldu!

Sincanlı İnşaat Gayrimenkul Emlak Oto Alım Satım Limited Şirketi Eyüpsultan’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Sincanlı tarafından kuruldu.

Mahkemeden alınan mirası ret belgesi geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını yazdı. 

İzmirli depremzedelerden emlak vergisi alınmayacak!

İzmirli depremzedelerin emlak vergisi ödemesi meclise taşınıyor. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in getirilecek önerge ile orta ve ağır hasarlı konutlardan emlak vergisi alınmasını engellemeyi planladığını dile getirdi.

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

emlak konuttan alınan daire için kira vergisi Haberi

emlak konuttan alınan daire için kira vergisi

Emlak konuttan tüfe satışlı alınan daire için kira vergisi!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarında belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor.


Kira gelir vergisinde ödemede bazı indirimler söz konusu oluyor. Kira geliri vergisi için gerçek gider yönteminin seçilmesi durumunda, bazı giderler ödenecek vergiden düşülüyor. Emlak Konut da dahil tüm konut kiralamalarının brüt kira vergisinden düşülecek tutarlar şu şekilde sıralanıyor:


- Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için ödenen aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri,


- Kiraya verilen malların idaresi için yapılan ve gayrimenkulün önemi ile orantılı olan idare giderleri,


- Kiraya verilen mal ve haklara ait sigorta giderleri,


- Kiraya verilen mal ve haklar dolayısıyla yapılan ve bunlara harcanan borçların faiz giderleri,


- Konut olarak kiraya verilen bir adet gayrimenkulün iktisap yılından...