29 / 04 / 2024

emlak piyasası ne durumda

emlak piyasası ne durumda

Yılın başında 0.85 bandında ve 2014 yılına göre de düşük oranlarda seyreden konut kredisi faizleri yüzde 1’in üzerine çıkınca, konut alıcıları şirket kampanyalarına odaklandı.

Mehmet Acar: Emlak piyasası istikrarını kaybetti!

Mehmet Acar, artan faiz oranları ve döviz kurlarının yükselmesi en çok emlak ve arsa satışlarını etkilediğini belirterek Konya'da üç yıldır canlı olan emlak piyasasının durgun olduğunu söyledi.

Zekayi Akyürek: Seçimlerin arka arkaya gelmesi emlak sektörünü olumsuz etkiledi!

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, Ramazan Bayramı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arka arkaya gelmesinin emlak sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Akyürek, seçimlerin ardından sektörün biraz daha hareketleneceğini bildirdi.

Nisan ayından sonra gelen faizlerdeki indirim, emlak piyasasını canlandırdı!

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve de bankaların hizmete sunduğu alternatifli konut kredisi ödeme planları emlak piyasasını hareketlendirdi. Sektördeki canlanma sahibinden.com emlak verilerine de yansıdı.

Konut alıcılarının talebi değişiyor, hedefleri yeni pazarlar!

Açıktır ki bu gruptaki alıcılar için de bir doygunluk noktası var. Şimdi hedef, başka pazarlar. Şimdi hedef yatırım amacı ile konut alacaklara yeni konseptler sunmak.

Erdal Kırtaş: Emlak piyasası yeniden hareketleniyor!

Seçimler nedeniyle tüm Türkiye'de durgunlaşan emlak piyasası, yeni gayrimenkul projeleri ve yerel seçimlerin ardından yeniden hareketlenmeye başladı. Erdal Kırtaş ' Emlak piyasası yeniden hareketleniyor' dedi.

Emlak piyasasında hareketlilik yok!

Yunanistan'da devam eden kriz ve emlağa getirilen vergiler emlak piyasasındaki alım satım işlemlerini olumsuz etkiledi

İstanbul'da emlak piyasasında son durum ne?

ABD Merkezli finans ajansı Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlere ilişkin ısrarının toplumsal eşitsizliği artırdığına dikkat çekti. Analizde İstanbul'daki emlak piyasasına da değinildi.

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı. Peki 2020'de ev alan ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021? İşte tüm merak edilenler...

2021 emlak vergisi ne zaman ödenir?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı mı? 2021 emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte tüm merak edilenler...

2021 emlak vergisi ne kadar?

Gayrimenkul sahiplerinin merakla beklediği emlak vergisiyle ilgili detaylar gelmeye başladı. Peki 2021 emlak vergisi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Küresel emlak piyasasında 'pandemi' patlaması!

Korona virüs kısıtlamalarının etkisi azaltmasıyla emlak piyasasında keskin bir artış yaşandı. ABD’de emlak sahiplerinin gelirleri toplamda 1 trilyon dolara ulaşırken, İngiltere’de ise kötü ekonomik tablonun düzeleceği düşünülüyor.

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

2020 emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yaklaşırken çok sayıda vatandaş emlak vergisi hesaplamasını araştırıyor. Peki 2020 emlak vergisi ne kadar? İşte bu merak edilenler...

Yabancılardan Rusya emlak piyasasına fren: Payları yüzde kaça indi?

Jeopolitik risklerin artması, kurlardaki dalgalanma ve piyasalarda yaşanan genel belirsizlik yabancı yatırımcıların Rusya emlak piyasasına ilgisini olumsuz şekilde etkiledi.

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Serdar Bilgili, yakın dostu ABD'li emlak devi Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortak oldu ve yaklaşık 2.5 milyar dolarlık mülk satın almıştı. ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Ukrayna’da emlak piyasasındaki kriz artık olgunlaştı!

Exchange Teknolojileri Merkezi analisti Maksim Orişçak yaptığı açıklamada Ukrayna’da emlak piyasasında krizin olgunlaştığını söyledi.

Emlak piyasasında ne olur?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Emlak piyasasında ne olur?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 18 maddelik analizi...

Doğu Marmara'da emlak piyasası hareketlendi!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini  birinci el konutlarda yüzde 0,64, ikinci el konutlarda ise yüzde 0,74'e indirmesi Kocaeli ve Sakarya'da emlak piyasasını da hareketlendirdi.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastane emlak piyasasını nasıl etkileyecek? 

Atatürk Havalimanı arazisine yapılan pandemi hastenesinin havalimanı çevresindeki ilçelerde emlak piyasasını etkileyeceği öngörülüyor. Peki emlak piyasası nasıl etkilenecek? Emlakçılar konuyla ilgili ne diyor? İşte detaylar...

emlak piyasası ne durumda Haberi

emlak piyasası ne durumda

Yılın başında 0.85 bandında ve 2014 yılına göre de düşük oranlarda seyreden konut kredisi faizleri yüzde 1’in üzerine çıkınca, konut alıcıları şirket kampanyalarına odaklandı. Konut kredili satışlar azalırken senetle yapılan satışlar 2014 Temmuz’a göre 21.5 oranında yükseldi.


Türkiye genelinde konut satışları 2014’ün Temmuz ayına göre yüzde 13.5 oranında artarak 96 bin 589 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yıllık bazda artan satış, aylık satış adedi olarak 5 ayın en düşük seviyesini gördü. Konut satışları yılın başından itibaren artışını sürdürürken temmuzda seçim ertesi, Ramazan ayı ve tatilin izleri daha çok görülerek, frene basıldı. Ancak bunun dışında konut kredi faizlerinin 1 puanın üzerine çıkması da konut alıcısının iştahını kaçırdı.


Yılın başında 0.85 bandından başlayan faiz oranlarıyla konut almaya yönelenler, mart ayında 0.88 bandına...