29 / 04 / 2024

Emlak satarken bloke çek

Emlak satarken bloke çek

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında bloke çek kullanmak güvenli oluyor. Peki, emlak satışında bloke çek nasıl kullanılır?

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Emlakçıdan ev alıp satarken dikkat!

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı kapsamında emlakçı komisyonu sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? 2021 emlakçı komisyonu ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak Konut GYO'dan İller Bankası'nın 2 arsasına dev proje!

Emlak Konut GYO, mülkiyetinde bulunan Merkez Ankara projesinin R bloğuna İller Bankası'na 745.4 milyon TL'ye satarken, İller Bankası'na ait 2 arsayı 336.6 milyon liraya satın aldı.

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Ülkemizde ki birçok vatandaş yeni e-haciz uygulamasıyla vergi, trafik cezaları nedeniyle hesaplarına bloke konma sorunu yaşanıyor. Peki 2020 Vergi Affı Çıktı Mı? Vergi affı kimleri kapsıyor? Emlak vergisi vergi affından yararlanabilecek mi? İşte tüm merak edilenler..

Emlakçıdan ev alacaklar dikkat!

Vatandaşlar ev alırken ya da ev satarken eğer emlakçılarla çalışıyor karşılığında komisyon ödemesi gerekiyor. Peki emlakçı komisyonu ne kadardır, emlakci komisyonu ne demek, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? İşte merak edilen her şey...

Emlakçı komisyon sözleşmesi örneği 2019!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ileride yaşanacak tüm mağduriyetlerin önüne geçiyor.

Ev satarken emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, henüz emlak vergisi dönemi başlamamış veya ilk taksiti ödenmiş; ikinci taksiti bulunan evin satılması halinde ne olur? Ev satarken emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak satışında bloke çek!

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında bloke çek kullanmak güvenli oluyor. Peki, emlak satışında bloke çek nasıl kullanılır?

Bloke çek nasıl kontrol edilir?

Bloke edilmiş çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor. Peki, bloke çek nasıl kontrol edilir?

Bloke edilmiş çek nedir?

Konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Blokeli çek masrafları ne kadardır? Bloke edilmiş çek nedir?

Emlak satarken bloke çek Haberi

Emlak satarken bloke çek

Emlak satışında bloke çek!

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında blok çek dolandırıcılık riskini ortadan kaldırıyor.


Bloke çeki emlak alırken kullanıcaksanız, paranızın olduğu bankaya gidip banka hesabınıza bloke koyarak şubenin çekini almanız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra hesapta olan para, artık şubeye ait oluyor.


Bloke çeki emlak satarken kullanacaksanız, tapudaki işlemi yapmadan önce, bloke çekin bulunduğu söz konusu bankanın şubesinden, çekin durumunu öğrenmeniz sizin için faydalı oluyor. Bunun sebebi çekin lkarşılıksız çıkma ihtimali değil, tapuda alıcının verdiği çekin sahte olması ihtimali oluyor. 


Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor.  Keşideci 100.000 TL’lik bloke çek istediğini söylüyor ve o kadar tutarı hesaba yatıyor.


Banka o rakam kadar bir çek düzenliyor  ve hesaba...