04 / 10 / 2024

Emlak sektöründe artış

Emlak sektöründe artış

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlakçı esnafının 2015 yılını siyasi belirsizlikler yüzünden döviz kurundaki oynaklık ve korsan emlakçıların artmasıyla istedikleri gibi geçiremediklerini dile getirerek 2016'dan umutlu olduklarını söyledi.

Selim Atasoy: Emlak sektöründe artış yaşandı!

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, vatandaşları emlakçı kisvesi adı altında kandıranlara karşı uyardı. Atasoy, istatistiklerin emlak sektöründe artış gösterdiğini de kaydetti.

TEDB ile yeni dönem başlıyor! Emlak sektöründe oyunun kuralları yeniden yazılacak!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmen kuruldu. Türkiye’nin gayrimenkul sektörünü dönüştürecek ve sektörde yeni bir çağ başlatacak yeni dönemin, emlak sektöründeki kuralların yeniden yazılacağı kaydedildi.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem resmen başladı! Yeni düzenlemeler emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektöründe yaşanan fiyat artışları ile ilgili olarak düğmeye basan Ticaret Bakanlığı, manipülatif ilanları takibe aldı. İzmir’de ev sahibinin isteğiyle ilan fiyatını artıran emlakçıya 100 bin TL ceza kesildi. Peki sektör temsilcileri bu konu ile ilgili ne düşünüyor? 

Bakanlıktan emlak sektöründe fahiş fiyata 30 milyon 152 bin 253 TL ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından emlak sektörüne yönelik denetimler kapsamında 2024 yılı 15 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 538 gerçek ve tüzel kişi denetlenirken, aykırılık tespit edilen 392 gerçek ve tüzel kişiye 30 milyon 152 bin 253 TL idari para cezası uygulandı.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 8,6 arttı! 

TÜİK  verilerine göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artış gösterdi. İnşaat sektöründe artış yüzde 8,6 oldu. İşte ayrıntılar...

GYODER çatısı altında gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin rolü artırılacak! 

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER çatısı altında, gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin varlığını güçlendirmeyi ve sektörde çeşitliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Emlak sektörünede yeni dönem 4 gün sonra başlıyor! 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemi resmen başlıyor.  Peki Doğrulanmış İlan Sistemi nedir? 

Emlak sektöründe karşılaşılan 4 zorluk!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Emlak sektöründe karşılaşılan 4 zorluğu açıkladı. İşte Ceyda Ufuk’un o paylaşımı…

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat sektöründe işçilik fiyatları asgari ücret artış oranının 2 katından fazla oranlarda arttı!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, inşaat sektöründe işçilik fiyatlarının asgari ücret artış oranının 2 katından fazla oranlarda arttığına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarındaki artışlar görenlere 'yok artık' dedirtti! İşte sektörün en büyük sorunu!

İnşaat sektöründe işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar her geçen gün yükseliyor. Sektör temsilcileri bu duruma tepki gösterirken inşaat maliyetlerinin neden arttığı ise ortaya çıktı. .

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe büyük panik!

Emlak sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa, yabancıya mal satışında getirilen yeni yasa ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaparak, KKTC'de inşaat sektöründe bilgisizlikten dolayı tam bir panik yaşandığını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe imaj değişikliği yaşanıyor!

Ülkemizde pek çok sektör nitelikli eleman sıkıntısı yaşarken, çeşitli okullardan mezun olan gençler de farklı sebeplerle istihdam piyasasına girmekte zorlanırken, emlak sektöründe faaliyet gösteren duayenler ise gençlere, “Sektörümüzde dilediğiniz imkânlara kavuşabilirsiniz” diyor.

TÜİK o rakamları açıkladı: İnşaat sektöründe yüzde 11,1'lik artış!

TÜİK tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre istihdam endeksi inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

Emlak sektöründe artış Haberi

Emlak sektöründe artış

Uzmanlar 2016 yılında konut ve arsa satışlarının rekor düzeye ulaşılacağını beklediklerini belirtse de geride bıraktığımız yıl emlakçı esnafının pek de yüzünü güldürmedi. Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy Kayseri Gündem özel açıklamalarda bulunurken, sektörün geldiği noktayı ve emlakçilik mesleğinin giderek zor bir hal aldığını anlattı. Sözlerine odaya kayıtlı 350 üyelerinin bulunduğunu belirterek başlayan Atasoy; "2015 bizim açımızdan durgun geçti. Bizim anlam veremediğimiz bir durum var. TÜİK'in sonuçlarına baktığımız zaman 2014 yılına nazaran 2015'e baktığımızda % 10'luk bir gayrimenkul satış fazlalık durumu mevcut. Oysa baktığımızda piyasa çok durgun geçti. Bilindiği üzere 2 tane seçim atlattık ve vatandaşımız bundan etkilendi. 'Seçimler bitsin' muhabbeti yapıldı. Bundan dolayı da emlak piyasası durgun geçti. Zaten satış yapılan gayrimenkullerin 3'te ipotekli, 3'te 2'si ise ipoteksiz...