05 / 05 / 2024

emlak vergileri düzenlemesi

emlak vergileri düzenlemesi

‘Yeni Ekonomi Programı’ adı verilen 3 yıllık orta vadeli program 3 ana temel üzerinde planlandı. Ekonomik bir dengelenme odağında çizilen yeni yol haritası, mali disiplin ve büyümeyi sürdürülebilir kılacak sistemler ile yürütülecek. 

Emlak Vergisi borçları yapılandırılıyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal Genel Kurul'da görüşülen "Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Tasarısı" yani vergi affı düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Jqattro Divani Emlak Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jqattro Divani Emlak Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Jalal Daghestanı, Heba Daghestanı ve Hanaa Abou Affan ortaklığında kuruldu.

Turk Land Turizm Oto Kiralama Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turk Land Turizm Oto Kiralama Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Humam Mırı ve Ibraheem Nasser Alomarı ortaklığında kuruldu. 

Yeşil Land Turizm Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Land Turizm Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A. Saad Bashkel ve Anas Aldroobı ortaklığında kuruldu. 

İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!

Kat karşılığı inşaatlarda arsa sahiplerinin ödediği KDV oranını daraltan Kanun yürürlüğe girdi. KDV düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

MÜSİAD Hessen, Almanya'da İnşaat ve Emlak Fuarı düzenleyecek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hessen Şubesi, 21-22 Nisan tarihlerinde Almanya'nın Offenbach kentinde İnşaat ve Emlak Fuarı düzenleyecek...

İBB'den Rumelihisarı'nda altyapı, çevre düzenlemesi ve satış ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş İlçesi'ne bağlı Rumelihisarı Mahallesi'nde altyapı, çevre düzenlemesi ve satış işi ihale ediyor..

Kattan Turizm Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kattan Turizm Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Amr Kattan, Imad Kattan ve Mohammad Kattan ortaklığında Fatih’te 120 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Emlak vergileri için yeni karar!

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı, Torba Yasa kapsamında 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emlak vergileri için yeni karar verildi. 

Yeni emlak komisyonu düzenlemesi neler getirecek?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı yeni düzenleme kapsamında emlakçılar, alım satımda satış bedelinin yüzde 3’ünden, kiralamalarda ise 1 aylık kira bedelinden fazla ücret talep edemeyecek. Peki yeni emlak komisyonu düzenlemesi neler getirecek?

Emlak fiyatları düşer mi? Yükselir mi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, emlak sektöründe çok konuşulan balon konusunu kaleme aldı. Peki emlak fiyatları düşecek mi yoksa yükselecek mi?

Çevre düzenlemesi nasıl yapılır?

Apartman ve site gibi toplu yaşamların sürdürülüğü alanlarda çevre düzenlemesi nasıl yapılır? Hangi çevre düzenlemeleri yapılabilir? Bunun için tüm kat maliklerinin onayı gerekir mi? İşte yanıtı..

KDV düzenlemesi mobilya sektörüne olumlu yansıdı!

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, KDV düzenlemesi ile ilgili konuştu. Öztaşkın, “Bu gelişimin devamı, sektörünün sürdürülebilir büyümesini destekleyeceği gibi ülke ekonomisine de pozitif yönde yansıyacaktır” açıklamasında bulundu.

Sur Ulu Cami'ye çevre düzenlemesi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'nin daha güzel görünüme kavuşması için çevre düzenlemesi yapılıyor.

emlak vergileri düzenlemesi Haberi

emlak vergileri düzenlemesi

Orta Vadeli Program (OVP), yeni dönemde mali disiplin, dengelenme ve değişim olmak üzere üç ana temel üzerinde hayata geçirilen ‘Yeni Ekonomi Programı’ (YEP) olarak döndü. 

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan YEP ile Türkiye’nin ekonomideki büyük hedeflerine güçlü bir şekilde yürümesini sağlayacak programlar hazırlandı.

Albayrak, Türkiye Kalkınma Bankası’nı, görev alanını genişleterek çok daha güçlü ve etkin bir bankaya dönüştüreceklerini, yine Emlak Bank’ın da gayrimenkul sektörü için değerli hale getirileceğini ifade etti. 

Bakan Albayrak ayrıca, gayrimenkul alanında da gayrimenkul envanterinin tamamlanacağını, tapu harçları ve emlak vergilerinin yeniden düzenleneceğini de sözlerine ekledi. 


Kira artış oranları TÜFE'ye bağlanacak!


Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler...