29 / 04 / 2024

emlak vergileri yüksek mi

emlak vergileri yüksek mi

Katar merkezli yatırım şirketi Amway’ın Direktörü Afa Boran "Emlak sektöründe yeni değer yaratıldığında alınan vergileri çok düşük. Halbuki son 10 yıla bakarsak en büyük servet artışı yaratılan sektör." dedi.

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyat endeksinde düşüşlerin devam ettiğini ve gayrimenkul fiyatlarının gerilediğini söyleyerek ''Lakin birçok mal sahibi girdikleri yüksek fiyatlı ilanlar ile daha yüksek bir piyasa oluşturuyor'' dedi.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

Emlak Konut GYO İstanbul Ümraniye İnkılap arsasına en yüksek teklif Kiler GYO'dan!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Ümraniye İnkılap arsası için en yüksel teklifi veren firma belli oldu. Peki Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası için en yüksek teklif ne kadar oldu? İşte ayrıntılar..

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım için en yüksek teklif Özak GYO'dan! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım için en yüksek teklifi Özak GYO verdi. İşte tüm ayrıntılarıyla Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım ihalesi...

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap için en yüksek teklif Dap Gayrimenkul'den!

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinin 2. Oturumu 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirildi. Peki Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinde en yüksek teklif hangi firmadan geldi? 

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

Konutta 13 yılın en yüksek günlük satış rakamlarına ulaşıldı!

Emlak uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarını değerlendirdi. "Konut satışlarında güçlü seyir sürüyor" diyen Büyükduman, “Kurban bayramı hariç tutulduğunda aslında son 12-13 yılın en yüksek günlük satışını gördük” ifadelerini kullandı.

Emlak vergileri 2.taksit 2020!

Her yıl İki taksitte ödenen emlak vergisi için birinci taktisi mayıs ayında ödendi. İkinci İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak. İşte Emlak vergileri 2.taksit 2020...

Zeynep Tandoğan: Konuta yüksek talep devam edecek!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müdürü Zeynep Tandoğan, ''Faiz oranları kabul edilebilir seviyelerde olduğu sürece Ağustos ayında da gördüğümüz gibi yüksek talep devam edecektir'' dedi.

emlak vergileri yüksek mi Haberi

emlak vergileri yüksek mi

Katar merkezli yatırım şirketi Amway’ın Direktörü Afa Boran, Fed sonrası dövizde önemli bir artış beklemiyor, enflasyona bağlı hareket öngörüyor.


Uluslararası piyasalarda takip edilen Ekonomist, yatırım uzmanı Afa Boran, Türkiye’de kurların reel bazda oldukça fazla değer kaybettiğini söyledi.


Amerikan Merkez Bankası FED’in merakla beklenen faiz artırımının piyasalara yapacağı etkileri konusunda soru yönelttiğimiz Boran, “Türkiye’de kurlar reel bazda oldukça değer kaybetti. Son aylarda dış siyasi haberlerin etkisi nedeniyle ithal tüketimin azalmasıyla cari açık da çok olumlu rakamlar vermeye başladı. Kurlarda bundan sonra önemli bir artış beklemiyorum. Tahminen parite ve enflasyon çerçevesinde devam edecek, fakat burada daha önemli olan eskisi gibi finansman bulmanın zorlaşacağıdır” dedi.


‘Kredi artışı sınırlı olacak’

Bu gelişmelerin büyümeyi sınırlayacağını belirten Boran, şöyle konuştu:

“Bunun tek sebebi Fed faizleri değil, aynı zamanda toplam kredi...