05 / 05 / 2024

emlak vergilerinin iade edilmesi

emlak vergilerinin iade edilmesi

Kimi taşınmaz mal sahipleri ay sonuna kadar vergi borcunu ödemek ile mükellef olurken, kimi taşınmaz mal sahiplerine ise ödedikleri emlak vergileri iade ediliyor. Peki, hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor?

Bodrum’daki emlak vergileri vatandaşı arazisinden soğuttu!

Bodrum'da vatandaşlar emlak vergilerinin çok yüksek olmasından yakınıyor.2021 yılında yapılan fahiş zamla vatandaş tarlasına, arazisinden soğur hale geldi.

Kıbrıs'ta emlak vergilerinin tamamı okullar için kullanılacak! 

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, emlak vergilerinin tamamının okullar için harcanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi ödemelerinde yeni sistem! Tüm işlemler güvenli ve hızlı yapılacak!

Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir, akıllı vezne uygulaması ile emlak vergilerinin artık daha kolay ve hızlı ödeneceğini belirtti.

Konut sahiplerine müjdeli haber! Son beş yılda ödenen emlak vergileri iade ediliyor! İşte yapılması gerekenler...

Konut sahiplerinin yüzünü güldürecek son dakika haberi emlak vergisinden geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Peki kimler emlak vergisini geri alabilecek? İşte ayrıntılar...

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son 2 gün! Sakın unutmayın, cezası var! 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin son ödeme olarak açıklandı. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Emlak vergisi nerede ödenir? İşte milyonlarca mükellefin merak ettiği o soruların yanıtları...

Kartepe Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

30 Kasım 2020'de sona erecek olan Emlak, Çevre ve Temizlik, İlan ve Reklam vergilerinin ikinci taksitlerini vatandaşların rahatlıkla ödeme yapabilmesi amacıyla 28-29 Kasım günlerinde Kartepe Belediyesi vezneleri açık olacak. 

Nallıhan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Ankara Nallıhan Belediyesi tarafından emlak ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksiti ödemelerinin 30 Kasım'da sona ereceğini açıkladı.

Emlak vergisi 2. taksit 2020!

Belediyelere ödenen emlak vergilerinin 2. taksidi için ödeme tarihi yaklaştı. İşte emlak vergisi 2. taksit 2020 ödeme tarihleri... 

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

Emlak vergisinin 1 yıl ertelenmesi için teklif verildi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi planlanıyor. 

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gereğince Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor.

İzmit Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

İzmit Belediyesi’nin vezneleri 2019 yılına ait Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinin 2. taksit ödemelerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar için hafta sonu da açık olacak.

emlak vergilerinin iade edilmesi Haberi

emlak vergilerinin iade edilmesi

Hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen verginin 2015 yılı için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar devam ediyor.


Kimi taşınmaz mal sahipleri ay sonuna kadar vergi borcunu ödemek ile mükellef olurken, kimi taşınmaz mal sahiplerine ise ödedikleri emlak vergileri iade ediliyor.


Peki, hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor? Emlak vergileri neden iade ediliyor?


Bazı belediyeler tüm gayrimenkul sahiplerinden tahsil ettiği emlak vergilerini iade ediyor.


6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında;

"İlçe belediyesine bağlanacak köylerde; Emlak vergisi 5 yıl süreyle alınmayacak, bu sürenin başlangıcı, 30 Mart 2014 tarihi olacaktır.


Yine...