30 / 04 / 2024

emlak vergisi ödenmeyecek haller

emlak vergisi ödenmeyecek haller

Emlak Vergisi Kanunu'nda geliri olmayan tek mesken sahipleri için bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ödenmesi ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor.Peki,hangi durumlarda emlak vergisi beyannamesi verilir?

Hangi durumlarda emlak vergisi ödenmez?

Emlak vergisi hukukunda geliri olmayan tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, kimler emlak vergisi sıfır oranlı uygulamasından faydalanabilir? Hangi durumlarda emlak vergisi ödenmez?

İşsize emlak vergisi yok!

İşsizken emlak vergisi ödenmeyecek, işsizken yatırılan emlak vergileri de belediyelerden geri alınabilecek. Ankara'da yaşayan A.T., evi için indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanmak istedi. Fakat...

Zeytinburnu'na emlak vergisi geliriyle 177 dönümlük dev park yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 500 bin metrekarelik dev park projesinden sonra Zeytinburnu Belediyesi de özellikle deniz kenarındaki lüks projelerden edilecek yüksek emlak vergisi geliriyle ilçe merkezine 177 dönümlük dev park yapacak...

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İşte birinci taksitlerini en son 31 Mayıs'ta ödeyen mükellefler için emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi...

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi ödenmeyecek haller Haberi

emlak vergisi ödenmeyecek haller

Emlak vergisi beyannamesi hangi durumlarda verilir?

Emlak vergisi hukukunda geliri olmayan tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Ancak bu uygulama yalnız tek meskeni bulunan ve geliri olmayan kimselere uygulanıyor. İşyeri, dükkan, arsa ve arazi gibi taşınmazlar bu muafiyet kapsamı dışında yer alıyor.


Emlak vergisinden muaf olanlar

-Türkiye sınırları içinde 200 metrekare altında tek konutu olanlar  (intifa hakkına sahip olanlar dahil);

-Ssk, bağkur ve emekli sandığından emekli olan ve başka geliri olmayanlar 

-Dul ve yetimler,

-Emekli olmayan başka yerden de geliri olmayan işsizler

-ev hanımları

-Engelli vatandaşlarımız

-Şehitlerin dul ve yetimleri 

-gaziler emlak vergisi ödemiyor.


Ancak, vergi muafiyeti için bu kimselerin belediyeye giderek bildirimde bulunmaları gerekiyor. Aksi halde muafiyet bildiriminde bulunmayan kimseler mükellef olarak görünüyor.


Muaf olunduğundan habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi belediyeye müracaat edilerek geri alınabiliyor. 


Maliye...