03 / 05 / 2024

emlak vergisi zam 2015

emlak vergisi zam 2015

2015'e girmeden önce vatandaşın; evine, otomobiline, ehliyet, ruhsat, diploma, noter ve vize harcına, trafik para cezasına gelen zamlar yakında açıklanacak. Vatandaş yeni yıla vergi artışlarıyla girecek...

Emlak vergisine zam kapıda: Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?

Evi olan herkesin senede iki defa iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

Ev sahiplerinin emlak vergisi şaşkınlığı!

2022-2025 yılı arasında geçerli olacak emlak vergisi değerleri belli oldu.  Ev sahipleri ise yapılan zam nedeniyle yeni vergi oranlarına tepkili.

Beyoğlu'nda emlak vergisi tartışması!

2022 yılı için emlak vergisi zam oranları belli oldu. Beyoğlu'nda yapılan yüzde 80'lik zam Beyoğluların tepkisine neden oldu. 

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar oldu?

İstanbul'da 2022 yılı için emlak vergisi zam oranları belirlendi. İstanbul'un bazı ilçelerinde emlak vergilerine neredeyse 10 kat zam yapıldı. 

Emlak vergisi zam oranı 2021!

Milyonlarca vergi mükellefi emlak vergisi ödemeleriyle ilgili araştırmalara başladı. Peki 2021 yılında emlak vergisi ödemelerine ne kadar zam gelecek? İşte emlak vergisi zam oranı 2021...

Kurumların emlak vergisi alacakları, zam ve faizleri yapılandırılıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alınıyor" dedi.

Emlak Vergisi'ne 2020'de ne kadar zam gelecek?

Yeniden Değerleme Oranı’na (YDO) göre Emlak Vergisi en az yüzde 11.28 oranında zamlanırken,  tapu harcına da en az yüzde 22.5 oranında zam yapılacak...

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

10 soruda 2017 emlak vergisi!

2017'de kimler emlak vergisi ödeyecek? Kimler vergi ödemelerinden muaf olacak? Bu sene emlak vergisine ne kadar zam geldi? İşte vergi mükellefleri için 10 soruda 2017 emlak vergisi..

2016 emlak vergisi zammı hesaplama!

2016 yılına ait emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Bu yıl emlak vergisi zamlı olarak ödeniyor. Peki, 2016 emlak vergisi zam oranı ne kadar?

Emlak Vergisi'nde birim değer tespiti 2 yıla iniyor!

Yeni Vergi Usul Kanunu’nun taslağında Bakanlar Kurulu’na Emlak Vergisi için 4 yılda bir belirlenen birim değer tespitini 2 yıla kadar indirme ve 8 yıla kadar çıkarma yetkisi veriliyor. Bu 2016’da zam sinyali demek.

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

emlak vergisi zam 2015 Haberi

emlak vergisi zam 2015

Vatandaş yeni yıla vergi artışlarıyla girecek. Her yıl olduğu gibi yine vatandaşa "yeni yıl müjdesi" var. 

2015'e girmeden önce vatandaşın; evine, otomobiline, ehliyet, ruhsat, diploma, noter ve vize harcına, trafik para cezasına gelen zamlar yakında açıklanacak. 

Vatandaş yeni yıla zamlarla merhaba diyecek. 

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ Sayısı 18.7 milyona yaklaşan taşıt sahiplerinin; otomobil, cip, kamyon, kamyonet, motosiklet, otobüs ve diğer taşıtlan için 2015'te ödeyecekleri "Motorlu Taşıtlar Vergisi" yüzde 10.11 artınlacak. 

EMLAK VERGİSİ Yaklaşık 23 milyon vatandaşın evi, dükkanı, mağazası, arsası ve arazisi için 2015 yılında ödeyeceği "emlak vergisi" de artacak. 

Yasaya göre, "yeniden değerleme oranının yarısı" kadar artırılması gereken emlak vergisinin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Bakanlar Kuruluna tanınan yetkinin kullanılması suretiyle "yüzde 10.11 oranında artırılması" bekleniyor. 

OTOMOBİLDE ÖTV ARTISI Yılbaşından itibaren, otomobil ve ciplerin ilk alımında...