15 / 05 / 2024

emlak vergisinin yatırılması

emlak vergisinin yatırılması

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince yatırılıyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi yatırma zamanı 2015 ne zaman?

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 1 Nisan 2024 müjdesi! Hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak, kaçırmayın!

Milyonlarca SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklisine resmen 1 Nisan 2024 müjdesi geldi. Emekli emekli bayram ikramiyelerinin Ramazan bayramından önceki hafta olan 1 Nisan - 5 Nisan arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Yatırımda kimi dinlemeli? Eğitimlileri mi? Alaylıları mı?

Yatırımda kimi dinlemeli? Eğitimlileri mi? Alaylıları mı? İşte emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım...

Hesabınıza her ay 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli! Hemen bakın!

Hesabınıza her ay tıkır tıkır tam 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli... Hemen bu detaylara bakın...

Hesabınıza 7 bin 662 TL yatırılması için hemen bunu yapın! Az önce açıklandı!

Mevduat faizlerindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ekim ayı hesaplamalarına göre, 32 günlük vade sonunda hesaplara 7 bin 662 lira yatırılacak. 

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Doya Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Ve İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Doya Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Ve İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de 2.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Dündar Altundaş ve Orhan Yerdelen ortaklığında kuruldu.

Çok kazanmak istiyorsanız bu uyarıyı dikkate alın! Dolar mı, altın mı? Uzman isim yatırımcıyı ikaz etti

Türkiye'de seçimlerin neticelenmesiyle beraber döviz kuru ve altın ücretlerinde çıkış görülüyor. Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan yatırımcılara kritik ikazlar geldi. Yatırımcıların sık sık sorduğu ve merakla beklediği, "Dolar mı, altın mı?" sualini yanıtladı. 

Mil Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mil Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Dilek Şahin tarafından kuruldu.

6. Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı 24-27 Kasım'da!

CNR Emlak-Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 24-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Amiran Kurumsal Emlak Pazarlama Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amiran Kurumsal Emlak Pazarlama Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da  200 bin TL sermaye bedeli ile S.Amırhosseın Shojaedın tarafından kuruldu.

Partner Emlak Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Partner Emlak Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yıldıray Uçar tarafından kuruldu.

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

emlak vergisinin yatırılması Haberi

emlak vergisinin yatırılması

Emlak vergisi yatırma zamanı 2015!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince yatırılıyor. Her sene ödenen emlak vergisi için ilk taksitler en son Haziran ayının başında ödenmişti.


İkinci taksitler için emlak vergisi yatırma zamanı ise Kasım ayı olarak tespit ediliyor. 1 Kasım'da başlayacak olan emlak vergisi ödemeleri Aralık ayının başında sona erecek.


Vergi borcunu zamanında ödemeyen kimselere, vergi cezası uygulanıyor. Buna göre ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.


Vergi; Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu...