27 / 04 / 2024

emlakçı komisyon kanunu

emlakçı komisyon kanunu

Gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerde emlakçı ile çalışılması durumunda; emlakçıya belli bir oranda komisyon ücreti ödeniyor. Peki emlakçı komisyon hakkını ne zaman kaybeder?

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81)! 

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) bugünkü 31934 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) ile ilgili ayrıntılar...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80 bugünkü 3696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:79!

2022 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No:79) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği seri no:77!

2020 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 77) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği seri no:75!

2020 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

5 maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "5 Maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Emlakçı komisyon sözleşmesi örneği 2019!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ileride yaşanacak tüm mağduriyetlerin önüne geçiyor.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği seri no: 73!

2019 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 73) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Emlak Vergisi Kanunu 2018!

Türkiye sınırları içinde bulunan gayrimenkuller kanunen emlak vergisine tabi tutuluyor. İşte Emlak Vergisi Kanunu 2018..

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 69!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 69 Seri Nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

Emlakçı komisyon ücretleri 2016!

Emlakçılar taşınmaz malını satmak isteyen veya kiralamak isteyenler ile alıcı ve kiracıları bir araya getiriyor. Anlaşma sağlanması halinde emlakçıya ücret ödeniyor. İşte emlakçı komisyon ücretleri 2016..

emlakçı komisyon kanunu Haberi

emlakçı komisyon kanunu

Emlakçı komisyon hakkını ne zaman kaybeder?

Emlakçı; Gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı, rehin vb. aynı hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık eden ve kiralama sonrası hizmetleri yerine getiren, bu konularda gerektiğinde danışmanlık, bilirkişilik ve ekspertizliğini yapan ve bunlarla ilgili olarak gerekli form, beyanname vb. belgeleri doldurabilen, bu iş ve işlemleri kendi adına açılmış bir iş yerinde yapan kişi veya kuruluş olarak tanımlanıyor.


Emlakçının komisyon hakları ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, emlakçı komisyonu ne zaman hak eder? Emlakçı komisyon hakkını ne zaman kaybeder?


Emlakçı komisyon kanunu..


Borçlar Kanunu

ÜÇÜNCÜ AYIRIM

Simsarlık Sözleşmesi

Simsarlık sözleşmesi, simsarın taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği ve...