10 / 05 / 2024

emlakçı komisyon ödemesini kim yapar

emlakçı komisyon ödemesini kim yapar

Emlakçılar taraflar arasında anlaşma sağlaması halinde komisyon almaya hak kazanıyor. Alım satım işlemlerinde satış değeri üzerinden yüzde 2 oranında emlak komisyonu + KDV ödeniyor. Peki, emlak satışında komisyon kimden alınır?

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Resmen başladı!

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte gayrimenkul sahibi milyonlarca kişi emlak vergisinin ne zaman ödeneceğini merakla takip ediyor. Peki emlak vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak vergisi 2022 son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödemesini kimler yapacak? İşte ayrıntılar...

Emlakçı komisyonu 2022 kaç TL oldu?

Gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemlerinde vatandaşların en büyük yardımcıları emlakçılar oluyor. Emlakçılar verdikleri bu hizmet karşılığında komisyon alabiliyorlar. Peki, bu yıl emlakçı komisyonu ne kadar oldu? İşte tüm detaylar..

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Emlak vergisi internetten nasıl yatırılır?

Mart ayında başlayan emlak vergisi 1. taksit dönemi devam ediyor. Ödemesini online olarak yapmak isteyenler "Emlak vergisi internetten nasıl yatırılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

1 Mart'ta emlak vergisi ilk taksit dönemi başlıyor. Ödemesini belediyeye gitmeden online olarak gerçekleştirmek isteyenler "TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Gayrimenkul kiralama işlemini daha hızlı halletmek isteyenler emlakçılar ile çalışabiliyor. İşlemin tamamlanması halinde ise emlakçıya komisyon ödeniyor. Peki, emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Çin’de bir emlak şirketi daha vade uzatımı talep etti!

Çin’de diğer bir gayrimenkul şirketi daha, kredi daralması sebebiyle meydana gelen şok dalgalarının ülkenin emlak sektöründe yayılmayı sürdürmesiyle beraber, borç ödemesini yapamamaktan kaçınmak için vade uzatımı talep ediyor. 

Çinli emlak şirketi Kaisa, bir ürünün ödemesini yapamadı!

Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa Group Holdings Ltd., kendi garantisi altında bulunan bir varlık yönetim ürününün ödemesini kaçırdığını duyurdu. 

emlakçı komisyon ödemesini kim yapar Haberi

emlakçı komisyon ödemesini kim yapar

Emlak satışında komisyon kimden alınır?

Emlakçılık, gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı, rehin vb. aynı hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık edenlerin yaptığı mesleğe deniyor.


Emlakçılar taraflar arasında anlaşma sağlaması halinde komisyon almaya hak kazanıyor. Borçlar Kanunu kapsamında "Simsarlık Sözlemesi" adı altında düzenlenen esaslara göre, emlakçıya ücret, belirlenmemişse tarifeye, tarife yoksa teamüle göre ödeniyor.


Anlaşma sağlanmadan önce verlen yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edilemiyor. Emlakçı aracılığı ile kira anlaşmasının sağlanması durumunda yalnız kiracıdan komisyon alınıyor.


Komisyon bedeli, kontrat süresi ne olursa olsun 1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10'u üzerinden hesaplanıyor. Ayrıca KDV ödemesinin yapılması da isteniyor.


Alım satım işlemlerinde satış değeri üzerinden yüzde 2 oranında emlak...