02 / 05 / 2024

emlakçıda olması gerekenler

emlakçıda olması gerekenler

Emlak komisyoncularının Ticaret veya Ticaret Odası veya Sanayi ve Ticaret veya Esnaf Sanatkarlar Odası bünyesinde kurulan Emlâk Meslek Odalarına kayıt olmaları gerekiyor. Peki, bir emlak ofisinde olması gerekenler nelerdir?

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Arsaya yönelim arttı! O bölgede arsa talebine yetişilmiyor!

İstanbul’da olması beklenilen deprem vatandaşları bir hayli tedirgin ediyor. İstanbullu vatandaşlar, o bölgeden akın akın arsa bakmaya başladı. İşte detaylar!

Cep telefonu almak isteyen ama peşin parası olmayana müjdeli haber geldi! Hemen bakın!

Uzun zamandır yeni bir cep telefonu almak isteyen ancak peşin parası olmayan ya da taksitlerin az sayıda olmasından yakınanları çok sevindirecek bir haber geldi.

ING yeni kampanyasını resmen açıkladı! ING’li olsun ya da olmasın herkese son dakika müjdesi! Hemen bakın!

ING Türkiye, taksitleri kalıpların dışına çıkaran “ING Taksitle” adında yeni nesil ödeme sistemi için düğmeye bastı. ING’li olsun ya da olmasın, herkes ING Taksitle kampanyasından yararlanabilecek.

Büyük İstanbul depreminde 491 bin binanın hasar alması bekleniyor!

İstanbul'da olması beklenen 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 491 bin binanın hasar alacağı tahmin ediliyor. 

İlkay Girgin Erdoğan'dan Çukur dizisi oyuncularının aldığı araziye ilişkin açıklama!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Çukur dizisi oyuncularının aldığı araziye ilişkin açıklama yaptı. Suç duyurusunda bulunduklarını belirten Erdoğan, "Biliyorsunuz ki toplumda örnek olması gerekenler bu insanlar. Bizim için fark etmiyor o gayrimenkulün sahibinin kim olduğu" dedi.

Olası depremin faturası 120 milyar dolar!

Marmara’da olması planlanan büyük depremin 7.5 şiddetinde gerçekleşmesi halinde gayri safi milli hasılada (GSMH) oluşturacağı ekonomik kaybın 120 milyar dolara ulaşabileceği hesaplandı.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı 18 ayda hizmete açılacak!

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı projesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Bu metro hattımızı da yapması gerekenler yapmadığı için üzerimize aldık" dedi.

Emlak Katılım'da Altın Transfer Sistemi başladı!

Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar yaptığı açıklamada "Altın Katılma Hesabı ile müşterilerimizin altınları değer kazanırken gram olarak da çoğalıyor olması güzel bir imkan"

Korona emlak alışkanlıklarını da değiştirdi!

Koronavirüs insan ilişkilerinden alışverişe, iş yapıştan yemeklere neredeyse tüm alışkanlıklar hızla değiştiriyor. Emlak da bu değişimden nasibini alan sektörler arasında. Artık bahçeli müstakil evlere ilgi artarken müşteriler, bir odayı ofise çevirmek üzere ekstra bir oda talep ediyor.

Yalova'da emlakçılar iş yapamamaktan dertli!

Yabancıya konut satışında Türkiye'de ilk 5´te yer alan Yalova'da emlakçılar, konut satış hareketliliğin olmasına rağmen yabancıların yine yabancı emlakçılara satış yapmaktan dert yanıyor.

Karadağ'da emlak fiyatları 5 yılda 3’e katlanacak!

Avrupa Birliği’nin (AB) 2020’ye kadar birliğe dahil edeceği 5 ülkeden birincisi olması beklenen Karadağ’da son 5 yıldır emlak fiyatları yıllık ortalama yüzde 14 civarında artıyor

Altın Emlak'tan hizmet bedelinde KDV kadar indirim!

Son dönemde konut ve işyeri talebini artırmaya yönelik olarak atılan adımlara Altın Emlak da katıldı. Altın Emlak Haziran ayı sonuna kadar hizmet bedelinde KDV kadar indirim kampanyası başlattı.

emlakçıda olması gerekenler Haberi

emlakçıda olması gerekenler

Emlak ofisinde olması gerekenler!

Emlak alım, satım,kiralama vb. aracılık işlerini yapan emlak komisyoncularının Ticaret veya Ticaret Odası veya Sanayi ve Ticaret veya Esnaf Sanatkarlar Odası bünyesinde kurulan Emlâk Meslek Odalarına kayıt olmaları gerekiyor.


Emlâk komisyoncusu; üyesi olduğu meslek odasınca onaylanmış veya kullanıma sunulmuş olan sözleşmeyi düzenleyerek müşterisine vermeli ve emlak komisyonculuğu dışında herhangi bir iş yapmamalıdır.


Peki, bir emlak ofisinde olması gerekenler nelerdir?


Emlak komisyoncusu bürosunda aşağıdaki araç ve gereçler bulunmalıdır.


- Bilgisayar + yazıcısı + modem,

- Telefon,

- Faks,

- Şerit metre,

- Pusula,

- Fotoğraf makinası,

- El feneri,

- Televizyon (tercihan),

- Video (tercihan),

- Kamera (tercihan). 


Çalışanlarla ilgili kurallar 

1.3.1 Emlak komisyoncusu bürosunda , yeterli sayıda eleman bulunmalı, bu elemanlar mal sahipleri ile müşterileri bir araya getirildiklerinde, onlara hukuki yönden yeterli bilgi verebilmeli ve mevzuatın gerektirdiği işlemlerde yardımcı olabilmelidir. 


1.3.2 Reklam,tanıtım...