06 / 05 / 2024

emlakçılar için yasa ne zaman çıkacak

emlakçılar için yasa ne zaman çıkacak

İZMİR Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, bir süre önce Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de sinyalini verdiği emlakçılarla ilgili düzenlemenin yapılmasını beklediklerini söyledi.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

EYT'lilere şimdi de maaş şoku! Şanslı olanlar Nisan'da maaşını alacak! 2.2 milyon EYT’li maaşları için sırada...

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT)  uzun zamandır beklediği yasa Meclis'ten resmen geçti. EYT'lilere şimdi de maaş şoku! Şanslı olanlar Nisan'da maaşını alacak! 2.2 milyon EYT’li maaşları için sırada...

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası vatandaşlara sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çerçevede taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10 oranının ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz tarihine kadar kaldırıldı.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! BDDK’den kredi borçları için yeni karar!

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından peş peşe alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre, deprem bölgesinde yaşayanların kredi borçları için BDDK tarafından bir kolaylık daha getirildi.

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye genelinde faaliyet gösteren dolmuşlar için yeni bir dönem başlıyor. Buna göre şehir içinde yolcu taşıyan ve cirolarının tamamını elektronik ücret toplama ile ile elde eden dolmuş işletmeleri için yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…

THY'den iç hat uçuşları için bilet kampanyası! 399 liradan başlayan fiyatlar! İşte kampanya detayları...

Türk Hava Yolları iç hat uçuşları için bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında iç hatlarda yapılacak uçuşlarda 399 liradan başlayan avantajlı bilet uygulaması başlatıldı.

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Google ve Renault arasında imzalar tamam! Elektrikli araçlar için anlaştılar

Google ve Renault Grubu, gelecekteki elektrikli araçlar için gelişmiş bir yazılım platformunu geliştirmek için anlaşma imzaladı.

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!

Toyota ağır ticari araçlar için hidrojen motoru geliştirecek

Hibrit motor teknolojiisnde oldukça mesafe kaydeden Toyota, ağır ticar araçlar için hidrojen motor geliştirmek için düğmeye bastı. Geçen yıldan bu yana Japonya’da bazı yarış serilerinde kullanılan hidrojen motorlu Corolla, bu teknolojinin gelişimine öncülük edecek.

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

emlakçılar için yasa ne zaman çıkacak Haberi

emlakçılar için yasa ne zaman çıkacak

İZMİR Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, bir süre önce Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de sinyalini verdiği emlakçılarla ilgili düzenlemenin yapılmasını beklediklerini söyledi. Konuyla ilgili yaptıkları çalışmayı bakanlığa gönderdiklerini dile getiren Başkan Güleroğlu, "Bizim gönderdiğimiz raporda, emlakçıların alanlarıyla ilgili 4 yıllık bir üniversiteyi bitirmesi, farklı üniversite mezunu olup bu mesleğe girmek isteyenlerin 1 yıl, bir emlakçının yanında sigortalı olarak staj yapması ve stajdan sonra da sınava girip başarılı olması durumunda emlakçılık yapabilmesini sağlayacak belgenin verilmesi gerektiğini belirttik" dedi.


İzmir'de Emlakçılar Odası'na kayıtlı 2 bin 500 kişi ile Ticaret Odası'na kayıtlı 720 emlak firması bulunduğunu hatırlatan İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, bunun yanısıra kayıt dışı olarak emlakçılık yapan ve kendilerinin tespit ettikleri yaklaşık 700 kişiyle ilgili yasal işlem başlatılması...