03 / 05 / 2024

Emlakçılığın sınırları 2018

Emlakçılığın sınırları 2018

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın, gelecek hafta Başbakanlığa sevk edileceğini belirtmesi sonrasında sektör temsilcilerinden görüşler gelmeye başladı.

Türkiye'de emlakçılık çoğu zaman kayıt dışı ek gelir olarak yapılıyor! Nasıl olmalıydı? 

Finansal yönetim danışmanı Dr. İbrahim Can, X sosyal medya hesabından emlakçılar ile ilgili bir paylaşım yaptı ve emlakçılığın nasıl olması gerektiğini anlattı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında 29 milyar TL'lik satış! 

Emlak Konut GYO, 2023 yılının 2. çeyrek satış raporunu yayımladı. Buna göre şirket, 1 Ocak- 30 Haziran 2023 tarihleri itibarıyla, toplam 28 milyar 959 milyon 741 bin 267 TL'lik satış gerçekleştirdi. İşte detaylar...

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü mecliste!

Aydın-Denizli otoyolunun Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

5 ildeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Kütahya, Osmaniye, Karabük, Hatay ve Artvin'de bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması hakkında karar bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek 16 ncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Emlakçılığın sınırları 2018 Haberi

Emlakçılığın sınırları 2018

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın, gelecek hafta Başbakanlığa sevk edileceğini belirtmesi sonrasında sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmede bulunmuşlardı. 27 Nisan tarihinde, sektör temsilcilerinin yanı sıra birçok kurum ve kuruluşun bir araya geldiği çalıştay yapılmıştı.  

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Gümrük ve Ticaret Bakanlığının taşınmaz ticaretiyle uğraşacaklar için belirlediği kriterler sektörümüzü hak ettiği itibara kavuşturacak. İnsanların hayatlarındaki en önemli karar olan gayrimenkul alım ve satımında, ayakçılar ortadan kalkacak, artık profesyonel kişiler aracılığı ile yazılı sözleşmeler çerçevesinde yapılacak. Yetki belgesi olmayan, oda ve vergi kaydı olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak” diye açıklama yaptı. 

Hizmet Bedeli Kabul Edilebilir Bir Oran

Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranının, katma değer vergisi hariç toplamda...