08 / 05 / 2024

emlakçının taşıması gereken şartlar neler 2021

emlakçının taşıması gereken şartlar neler 2021

Emlak sektörünün en etkin aktörleri emlakçılar. Çoğu zaman emlakçı ile kiralayan veya emlakçı ile gayrimenkul satın alan arasında sorunlarla karşılaşılabiliyor. Peki taraflar arasında alım ve satım sürecinde neler yapılmalı? Herkes emlakçılık yapabilir mi?

1941 yılında bir emlakçının ilanı! 

1941 yılında  emlakçılar 'emlak alım satımı' başlığı altında kendi reklamlarını yapmak için gazetelere ilan veriyormuş. İşte 1941 yılında bir emlakçının ilanı...

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, Emlak Danışmanlığının yasalaşması için TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam 135 bin emlak danışmanının dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını beklediğini belirtti.

Bozkurt 2,5 yılda yeniden inşa edildi! TOKİ 5 bölgede 651 modern konut yaptı!

Ezine Çayı'nın taşmasının ardından can kayıpları ve büyük hasarın meydana geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde selin izleri yaklaşık 2,5 senede büyük oranda silindi. Bölgede TOKİ aracılığıyla 651 modern konut inşa edildi.

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı suçlamasına yönelik süren davanın duruşmasında ikinci defa hakim karşısına çıktı. Trump Jr, savunma tarafının ilk tanığı olarak ifade verdi. Trump Jr, verdiği ifadede suçlamaları reddetti.

28 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Milli Emlak'ın Eylül 2023 ihalelerini kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 28 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa satacak. İşte Milli Emlak'ın yayımladığı o ihale ilanı...

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Altın taş üstünde taş bırakmadı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın üçüncü işlem gününde de yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın taş üstünde taş bırakmadı. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Ticaret Bakanlığı'ndan yeni hamle! Piyasada güvenli ürünlerin satılması için düğmeye bastı!

Ticaret Bakanlığı tarafından, piyasaya sunulacak ürünlerin gereken güvenlik şartlarını taşımasını sağlamak amacıyla gümrük ve dış ticaret müdürlükleri bünyesinde "Güvenli Ürün Danışma Ofisleri" kuruldu.

Garanti BBVA, emekli maaşını taşıyanlara 8 bin 500 liraya varan ödül fırsatı sunacak!

EYT düzenlemesi ile 2 milyonu aşkın kişiye emeklilik hakkı doğarken, bankalar arasında promosyon yarışı hızlandı. Garanti BBVA da emekli maaşını taşıyan EYT’lilere birbirinden cazip teklifler ve promosyon fırsatı sunuyor.

Altın için yeni senaryo! Resmen rakam verildi! Altın fiyatları dibe vuracak! Bu rakamı gören başını taşlara vuracak

Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Ocak enflasyon verisine çevrildi. Enflasyon öncesi dev kurumdan altın için yeni senaryo geldi! Resmen rakam verildi! Altın fiyatları dibe vuracak!  Bu rakamı gören başını taşlara vuracak.

Kamuya personel alımı için son fırsat! Dolgun maaşı var

Kamu personel alımları sürüyor. Kamuya ehliyetli memur alınacak. En az lise mezunu adayların başvurabileceği zabıta memur alımı için adayların taşıması gereken şartlar ve ilan detaylar belli oldu. İşte tüm ayrıntılar...

emlakçının taşıması gereken şartlar neler 2021 Haberi

emlakçının taşıması gereken şartlar neler 2021

14 Ekim 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında, emlakçılık yapabilmek için yetki belgesi koşulu hayata geçirildi. 

Emlak sektörünün en etkin aktörleri emlakçılar. Çoğu zaman emlakçı ile kiralayan veya emlakçı ile gayrimenkul satın alan arasında sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu sorunların ana sebebi ise traflar arasında çoğunlukla sözlü yapılan anlaşmalar ve beklentilerin bilhassa maddi yönden tam olarak karşılanamamış olması olarak görülüyor. Peki taraflar arasında alım ve satım sürecinde neler yapılmalı? Herşeyden önce danışmanlık aldığınız emlakçı ile nasıl bir yol takip etmelisiniz? Her emlakçı emlakçılık yapabilir mi? Emlakçılık esnasında ve öncesinde yasal prosedür her iki taraf için nasıl düzenleniyor? Timetürk'te yer alan habere göre; Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında, bu işi yapanların artık en az lise mezunu olması, 100...