02 / 05 / 2024

emlaklıçların kanunu yok mu

emlaklıçların kanunu yok mu

Ülkemizde paranın en fazla hareket ettiği işlerden biri olan gayrimenkul pazarlama sektörünün maalesef kanunu yok. Kanun yapmak için bir iradede yok.

İslam Memiş'ten gümüş yatırımcılarına ''panik yok'' uyarısı! Gümüş gerileyecek sonra bu rakamı görecek!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gümüş yatırımcılarına ''panik yok'' uyarısı geldi. Gümüş fiyatları gerileyecek sonra bu rakamı görecek...

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mehmet Özhaseki: Belediyelere kiracılarınızdan kira almayın dedik!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, "Belediyelere 'kiracılarınızdan kira almayın, su faturasını ödemezse de kesinti yok' dedik" dedi.

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

İmar barışı yapıların yüzde 40’ını krediye uygun hale getirecek!

İmar barışı kanunu ile yaklaşık 13 milyon gayrimenkulün imar affından yararlanması bekleniyor.  Tapu kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, bu yapıların da yüzde 40'ının krediye uygun hale geleceğini söyledi.

Türkiye'de yapıların yüzde 80'inde yangın önlemi yok!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, Türkiye'de yapıların yüzde 80’inde yangın güvenliği olmadığını ifade etti. 

Sedat Kapçak: Emlakçıların sıkıntısı yasal dayanak!

Kapçak Emlak'ın sahibi Sedat Kapçak ''Emlakçıların en büyük sıkıntısı yasal dayanağımız yok. Birde vatandaşların emlakçılara olan güvensizliği var. İşini düzgün yapmayan arkadaşlarımız var. Bunlar diğer arkadaşları da etkiliyor. Halkta kötü bir imaj var. " dedi.

Yabancıların tapu işlemleri 2016!

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren değişik 35. Maddesi uyarınca, yabancı uyruklu vatandaşlar, yasal sınırlara uymak şartı ile Türkiye'den taşınmaz satın alabiliyor. İşte yabancıların tapu işlemleri 2016..

Aracı hizmet sağlayıcılarının sürekli bilgi verme zorunluluğu!

464 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 24 Aralık 2015 tarihinde 29572 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ gereğince aracı hizmet sağlayıcılarının sürekli bilgi verme zorunluluğu bulunuyor...

Tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu!

Tarım Arazilerini Koruma Kanunu gereğince tarımsal arazilerin devri kısıtlanıyor. 5403 sayılı kanun gereğince tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. Peki, tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu nedir?

Abdullah Eroğlu: Emlakçıların elinde kiralık ev kalmadı!

Konya'ya sığınan mülteci sayısındaki artış, yeni öğrencilerin gelecek olmasıyla birlikte ev sıkıntısı da yaşanmaya başlandı. Eroğlu Emlak Satış Danışmanı Abdullah Eroğlu ''Şu anda emlakçıların elinde ev yok'' dedi.

Yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler!

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişen 35. Maddesine göre yabancılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler nelerdir?

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

emlaklıçların kanunu yok mu Haberi

emlaklıçların kanunu yok mu

Ülkemizde paranın en fazla hareket ettiği işlerden biri olan gayrimenkul pazarlama sektörünün maalesef kanunu yok. Kanun yapmak için bir iradede yok. Mesleğin sınırları ve korunması kanunlar ile belirlenmediği için meslek içinde büyük bir kaos ortamı oluşuyor. Meslek farklı işlerin yanında yapılan meze bir iş olarak icra ediliyor.Bu durum mesleğin gelişimini frenlediği gibi bu işi kayıt içinde standartlara uygun şekilde yapanları da yaralıyor.Kayıt dışı yapılan bu işlerden Devletin vergi kaybı da çok büyük oluyor.Buna rağmen devlet kurumları bu korsanlığın üzerine gitmiyor.  

 Gelişmiş ülkelerde kanun ile korunan emlak komisyonculuğu en kıymetli beş meslekten birisi.Profosyonellerin yaptığı işlerde karlılığı artırmak, zamandan tasarruf etmek, kayıt dışı ile mücadele etmek çok daha kolay.Ancak buna rağmen ülkemizde neden emlakçılık kanunu bir türlü yapılamıyor?Bu yönde bir irade...