28 / 04 / 2024

emlakta amortisman nedir

emlakta amortisman nedir

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor.

Amortisman nedir? Amortisman hesaplama nasıl yapılır?

Amortisman nedir, Amortisman hesaplama nasıl yapılır? İşte amortisman konusuna dair merak edilenler!

Amortisman nedir, nasıl hesaplanır? Amortisman ayırma şartları nelerdir?

Amortisman, şirket giderleri arasında gösterilen kalemlerden biridir ve her yıl hesaplanması gerekmektedir. Bunun için ise amortisman ayrılacak eşyaların belirli şartları taşıması gerekmektedir. İşte, amortisman nedir, nasıl hesaplanır? ve Amortisman ayırma şartları nelerdir? sorularının yanıtları…

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir?

2017'de emlakta doğru yatırım şekli nedir? Bir okurun sorduğu soruya yanıt veren www.emlakkulisi.com editörü Tebernüş Kireçci konuyla ilgili şunları söyledi...

Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor!

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor.

Amortisman süresi nedir?

Amortisman taşınmazların yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan sebeplerle eskimesi ve değerinin düşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, amortisman süresi nedir?

Amortisman ayırma sınırı nedir?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman ayırma sınırı nedir? 2015 amortisman oranları..

Amortisman nedir nasıl hesaplanır?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine ne deniyor? Amortisman oranı yıpranma payı olarak ifade ediliyor. Peki, amortisman nedir nasıl hesaplanır?

Emlakta tevhit nedir?

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklikler arasında tevhit işlemi de yer alıyor. Peki emlakta tevhit işlemi nasıl yapılır? Emlakta tevhit işleminin mali yönü nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Amortisman ayırmada alt sınır!

Değer kaybı olarak da bilinen amortisman için devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. Peki amortisman ayırmada alt sınır nedir?

Amortisman sınırı 2013!

Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi amortisman olarak tanımlanıyor. Buna karşın amortisman sınırı nedir?

Amortisman çarpanı nedir?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki amortisman çarpanı nedir? 2013 yılına ait amortisman oranları nelerdir?

Amortisman nedir?

Binalarda amortisman nedir, amortisman oranları ne ifade ediyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dask Zorunlu Deprem Sigortası nedir?

Bir konut kiraladığınızı ya da satın aldığınızı düşünelim. Söz konusu işlemin gerçekleşebilmesi için Dask Zorunlu Deprem Sigortasının yaptırılması istenecektir. Peki Dask Zorunlu Deprem Sigortası nedir, detayları...

emlakta amortisman nedir Haberi

emlakta amortisman nedir

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Arsa tapulu olup, kredi alınamayan taşınmazların krediye uygun yeni daireler kadar kira getirdiğini anlatan Erilkun, bu durumu şöyle örnekliyor: "Gaziosmanpaşa'da 2+1 arsa tapulu daireler 150 bin lira iken 750 lira civarında kiraya verilebiliyor. Yeni yapılarda ise bu rakam 250 bin lira ve kira getirisi 850 lira civarında. Buna göre arsa tapulu dairelerdeki amortisman süresi 13-14 sene iken, yeni dairede bu süre 20 seneyi aşıyor."


TİCARİ EMLAKTA AMORTİSMAN SÜRESİ 14-15 YIL

Erilkun, İstanbul'da ticari emlakta amortisman süresinin ortalama 14-16 sene olduğunu bildirdi ve "Stopajın kiracı tarafından ödenmesi, kiracının dekoru dilediği gibi ele alması aidat ve genel giderlerin darlığı ticari yerlerde yatırımı ön plana çıkarıyor" diyor.


YURT YATIRIMININ...