29 / 04 / 2024

emlakta mantık

emlakta mantık

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor’s, “Türkiye konut piyasası kredi odaklı iç talepten uzak olarak daha fazla ihracata dayalı hareket edecek” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un finans merkezi olmasının konut sektörüne etkisi!

İstanbul’un finans merkezi olması çalışmaları hızla devam ediyor. İstanbul’un dünyanın finans merkezlerinden biri olması konut sektörünü nasıl etkiler. Konut fiyatları ne olur?

Tebernüş Kireçci'nin Emlakta Mantık kitabı çıktı!

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci'nin Emlakta Mantık isimli kitabı çıktı

Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? Kiracı sorununda son nokta! 

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahiplerinin mağduriyetleri sık sık gündem oluyor. Peki kiracı sorunu nasıl çözülür? Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağan o paylaşım ve gelen yorumlar...

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

Kiracı mağduru ünlü doktor isyan etti: Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!" diyerek isyan etti. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Emlakta Nostalji: Kartal'da 500 liraya kiralık köşk!

1942 yılında Kartal'da 6 odalı köşk 500 liraya kiraya kiraya verilmiş. Köşkün bahçesi, iki kileri ve bağı varmış...

Emlakta Nostalji: Kınalıada'da deniz manzaralı metrekaresi 50 kuruşa satılık arsa! 

1942 yılında İstanbul Kınalıada'da deniz manzaralı 8000 metrekare arsa satışa çıkarılmış. Arsayı satanlar arsanın metrekaresi için 50 kuruş istemiş...

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Çelik ev almak mantıklı mı? Çelik evin ömrü ne kadar?

Son yıllarda çok tercih edilen yapılardan biri de çelik evler olarak karşımıza çıkıyor. Çelik ev, Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra daha da tercih edilmeye başladı. Peki çelik ev dayanıklı mı ve tercih edilmesi mantıklı mı?

Konut satışlarında Türkiye Avrupa birincisi oldu! Bu yıl emlakta rekor kırıldı!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur ve Mastertürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, açıklanan konut satış rakamları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Prefabrik ev kaç TL? Prefabrik ev almak mantıklı mı?

Prefabrik ev kaç TL, Prefabrik evler ne kadar? Prefabrik ev almak mantıklı mı? soruları sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

Gram altını olanlar dikkat: Ters köşe olabilirsiniz!

Altının onsu 2 sene sonra 2 bin dolar seviyesinde test edildi. Altın fiyatlarında yaklaşık olarak iki haftadır agresif bir yükseliş görülüyor. Altının onsu sabah 1990 dolardan işlem görürken şu anda 2 bin doları geçti. Bu yükseliş devam edecek mi? Gram altın almak mantıklı mı?

Emlakta Metaverse'ün yeri ne olacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse emlak sektörünü de etkiledi. Peki emlakta Metaverse'ün yeri ne olacak?

Metaverse evreninden arsa almak mantık mı?

Son zamanlarda metaverse evreninde satışa çıkarılan arsaların binlerce dolara alıcı bulması, sanal evrendeki gayrimenkul yatırımını popülerleştirdi. Peki metaverse evreninden arsa almak mantık mı?

Konut yatırımı mı arsa yatırımı mı daha mantıklı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen'e gelen soruda, kendi evinde oturduğunu belirten okuyucu, elinde bir miktar para bulunduğunu, bu para ile yatırım amaçlı yeni bir konut mu yoksa arsa mı almasının mantıklı olduğunu sordu.

emlakta mantık Haberi

emlakta mantık

S&P’nin “Gelişmekte olan ekonomilerde konut sektörü” başlıklı raporunda İsrail, Rusya, Güney Afrika ve Türkiye’de konut sektöründeki talebin arzın üzerinde seyrettiği belirtildi.


S&P raporunun Türkiye’ye ilişkin kısmında, “Türkiye konut piyasası kredi odaklı iç talepten uzak olarak daha fazla ihracata dayalı hareket edecek. Türkiye’de reel ve nominal konut fiyatları 2014 ve 2015′te yavaşlayacak “öngörüsüne yer verildi.


Raporda, incelenen ülkelerin büyük kısmının konut sektörlerinin jeopolitik risklere maruz kaldığına işaret edilirken, bu ülkelerin orta vadeli benzer bir eğilim gösterdiğini, düzgün bir ev için güçlü ve henüz doymamış talebin devam ettiği vurgulandı. Bu ülkelerin konut sektörlerinde finansal anlamda ödenebilirlik zorlukları olduğu dile getirilen raporda, kırsal alanlar ve şehirler arasında ciddi fiyat farklılıkları bulunduğu kaydedildi.


S&P açıklamasında, “Ekonomik büyüme jeopolitik gelişmeler neticesinde yavaşladıkça, bu tür zorluklar daha baskı...