28 / 04 / 2024

Emmanuel Macron lübnan açıklaması

Emmanuel Macron lübnan açıklaması

Lübnan halkına sağlık hizmetleri, gıda, eğitim ve konut konularında ihtiyaçları bulunduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu konferansın amacının Beyrut halkının ihtiyaçlarına çok somut bir şekilde cevap vermek olduğunu belirtti.

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile yaşanan Hamas savaşı nedeniyle İsrail uçuşlarını durdurmasının ardından, Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarında yaşanan gelişmelerin yolcuları etkilememesi için önemli bir avantaj sağladı. Belirli tarihlerde biletleri olan kişilere para iadesi yapılacak. Peki şartlar

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan sevkiyatına ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşma kapsamında ilk gemi yola düştü. Geminin Lübnan'a gitmek üzere hareket etmesi sonrası tahıl fiyatlarında düşüş eğilimi arttı.

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Lübnan ve Sri Lanka ile başlayan iflas dalgası Pakistan'a sıçradı. Ekonomik krizle birlikte göç dalgasının da büyümesi bekleniyor.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Türk iş insanları Beyrut Limanı'nı inşa etmek istiyor!

 Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Abdülkadir Akkuş, Beyrut'ta yer alan limanı inşa etmek istediklerini dile getirdi.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Alya Marin'de hemen teslim avantajı!

Akkuş Gayrimenkul ile Lübnan’lı El Khatib Group ortaklığının temsilcisi BOSS4 Gayrimenkul’ün Beylikdüzü’nün nadide bölgesi Kavaklı’da hayata geçirdiği Alya Marin’de hemen teslim avantajı sunuluyor...

Alya Mercan lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje!

Akkuş Gayrimenkul’ün Lübnan’lı El Khatib Group ile birlikte kurduğu BOSS4 Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Alya Mercan'da lansmana özel fiyatlarla satışlar başladı. 

Emmanuel Macron lübnan açıklaması Haberi

Emmanuel Macron lübnan açıklaması

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 158 kişinin ölümüne ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan şiddetli patlamadan sonra Fransa ve Birleşmiş Milletler (BM) Beyrut'a destek sağlamak için video konferans yoluyla uluslararası konferans gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerçekleştirdiği konuşmada ülkesinin Lübnan halkının yanında olduğunu belirtti.

Lübnan halkına sağlık hizmetleri, gıda, eğitim ve konut konularında ihtiyaçları bulunduğunu belirten Macron, bu konferansın amacının Beyrut halkının ihtiyaçlarına çok somut bir şekilde yanıt vermek olduğunu dile getirdi.

Macron, Türkiye'nin bu konferansa katılmadığını fakat yardımlarda bulunacağını belirtti.

Lübnan'a yapılacak olan yardımların hızlı ve etkili şekilde ulaşması çağrısı yapan Macron, yardımların sivil halka ve sivil toplum kuruluşlarına ulaşmasının önemli olduğunu söyledi.

Macron, Lübnanlı yetkililere de halkın sokaklarda dile getirdiği meşru taleplerine yanıt vermeye davet etti.

- Beyrut Limanı'ndaki patlama

Beyrut...