02 / 10 / 2024

en az göç veren şehir

en az göç veren şehir

1959 yılında hazırlanan bir istatistiğe göre Türkiye'de en fazla Rizeliler göç ediyormuş, en az göçü ise Afyon vermiş. İstanbul'da ise 31 bin tane Kastamonulu varmış.

İstanbul'da en çok ve en az konut nerede satıldı? İPA raporuna göre İstanbul'un en çok talep gören ilçesi belli oldu!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından Ocak - Haziran 2024 dönemini kapsayan İstanbul Veri Bülteni'nde konut satış rakamları belli oldu. Peki İstanbul'da en çok ve en az konut nerede satıldı? İşte İPA raporu....  

Çocuklu ailelere destek! En az 3 çocuğu olan ailelere maaş bağlanacak! 

Doğum oranlarında görülen sert düşüş sonrası hükümet harekete geçti. Üzerinde çalışılan yeni program kapsamında en az 3 çocuğu olan ailelere maaş bağlanacağı iddia edildi.

İstanbul'da tek başına kiracı olanların geliri en az 30 bin TL olmalı!

Yıllardır fiyatları tüketiciler tarafından güncellenen , tüm dünya için tek madde sepeti üzerinden YME hesabı ortaya çıktı. Verileri değerlendiren TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara,  İstanbul'da tek başına kiracı olanların gelirinin en az 30 bin TL olması gerektiğini söyledi. 

TİM Başkanı Gültepe'den son dakika dolar yorumu: Dolar şu anda en az 37 TL...

TİM Başkanı Mustafa Gültepe'den son dakika dolar yorumu geldi. Gültepe, dolar/TL kurunun şu anda en az 37 TL olması gerektiğine dikkat çekti. 

Hükümet en düşük emekli maaşı için hazırlıkları başlattı: En düşük emekli maaşı en az 12 bin TL olacak!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre göre, AK Parti kurmayları en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için düğmeye bastı. Bu kapsamda, şu an 10 bin TL düzeyinde bulunan en düşük emekli maaşının, en az 12 bin liraya yükseltilmesinin öngörüldüğü belirtiliyor.

1941 yılında ev sahiplerine kalorifer şoku! En az 20 derecede yakılması zorunlu tutulmuş!

1941 yılında toplanan Şehir Meclisi'nin gündeminde ev ve bina sahiplerin yakından ilgilendiren yakıt konusu varmış. Alınan karara göre ev sahibi ve kiracılardan kaloriferlerini zorunlu olarak en az 20 derece yakmaları istenmiş.

Özel sektör Temmuz'da asgariye en az yüzde 25 ara zam yapacak! Çalışanlara müjde! 

İlk 6 ayda yaşanan yüksek enflasyon yüzünden çalışanlarının geçinme imkanı kalmadığını gören özel sektör firmaları, Temmuz ayında maaşlara en az yüzde 25 ara zam yapacak. İşte ayrıntılar...

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

Benzin ve motorine ÖTV zammı geliyor: En az 2,75 TL!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilikle vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre benzin ve motorine en az 2,75 TL zam gelmesi bekleniyor.

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın en az ve en fazla etkileyeceği meslek grupları ve haberin detayları...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

en az göç veren şehir Haberi

en az göç veren şehir



Türkiye'de en fazla Rizeliler göç ediyor


31 bin kişi ile Kastamonulular İstanbul'daki taşralıların başında...


  Senelerden beri Anadolu'dan, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere yapılan göçün durdurulması düşünülmüş, hatta kanun tasarıları hazırlanmasına kadar gidilmiştir. Fakat buna bir türlü çare bulunamamış ve memleket içi göçler her yıl biraz daha artarak, bugün en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Bu hususta ilgililerin hazırladığı istatistiğe göre, halen 1 milyon 776 bin 500 kişi doğduğu vilayetin dışında yaşamaktadır. 

  Memleket içi göçlerinde Rizeliler şehir nüfuslarının dörtte birini göndermekle büyük bir rekor kırmışlardır. Rizeliler'in balıkçılıkla geçinilen bölgeleri ve bilhassa İstanbul'u tercih ettikleri görülmektedir. Rize'nin bu rekoruna mukabil