29 / 04 / 2024

en büyük mal memuru kimdir

en büyük mal memuru kimdir

Mal memuru kimdir? En büyük mal memuru kimdir? İlin en büyük mal memuru kimdir? Mahallin en büyük mal memuru kimdir? İşte Mal memurlarının kayyım tayin edilmesine dair kanun ve yönetmelik esasları...

Altınyağ varlık satışı yabancıya yapılan en büyük satış oldu!

Altınyağ'ın mal varlıklarının 30.5 milyon dolar artı KDV bedelle Sodrugestvo'ya satışı 2018 yılının ilk çeyreğinde, yabancı yapılan en büyük satış oldu...

Hindistan'da dünyanın en büyük stadı yapılıyor!

Hindistan'da dünyanın en büyük stadının inşaatı başladı. Gujarat'ta yapımına başlanan ve 7 milyar Hint rupisine mal olacak stadyumun kapasitesi 110 bin.

Dünyanın en büyük binası ABD Nevada'da inşa ediliyor!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dünya üzerinde kapladığı alanı en büyük olan binayı inşa ediyor. Tesla’nın 5 milyar dolara mal edilecek olan dev fabrikası hızla yükselmeye devam ediyor.

Silvan Barajı Türkiye'nin 2.en büyük barajı olacak!

Diyarbakır'da 200 bin kişiye istihdam sağlayacak, 2,5 milyon dönüm araziyi suyla buluşturacak.Yeni GAP Eylem Planı'nın en büyük projesi olan ve yaklaşık 7 milyar liraya mal olacak...

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı bugün açılacak!

Tekirdağ Barbaros ilçesinde bugün Türkiye’nin en büyük konteyner limanı hizmete girecek. 450 milyon dolara mal olan limanın hikayesinin temelinde bir aşk hikayesi yatıyor.

1985 yılında Marmara'nın en büyük yat limanı Büyükçekmece'de inşa ediliyormuş!

1985 yılında Büyükçekmece'de Marmara'nın en büyük yat limanı inşa edilyormuş. 30 yat kapasiteli olarak inşa edilen liman, 630 milyon liraya mal olacakmış. Dolgu işlemlerinin sürdüğü liman 1987 yılında tamamlanacakmış.

1983 yılında İçerenköy'de Türkiye'nin en büyük terminali kurulacakmış!

1983 yılında İçerenköy'de Türkiye'nin en büyük kara terminali kurulacakmış. İçerenköy'de 300 dönümlük bir alanca kurulacak terminal, 1.5 milyar liraya mal olacakmış. Türkiye'nin en büyük kara terminali 1984 yılında tamamlanacakmış.

1975 yılından İstanbul'un en büyük otoparkı Aksaray'da inşa edilecekmiş!

1975 yılında Aksaray Geçidi'nin altına, İstanbul'un en büyük otoparkı yapılacakmış. Aksaray'da Millet Caddesi'ne doğru olan bölümde inşa edilecek olan 600 araçlık otopark 15 milyon liraya mal olacakmış.

1971 yılında Atatürk Havalimanı, Ortadoğu ve Balkanların en büyük Havalimanı olacakmış!

1971 yılında Atatürk Havalimanı, Ortadoğu ve Balkanların en büyük havalimanı olacak şekilde planlanarak inşa ediliyormuş. 340 bin metrekarelik saha üzerinde, iki üniteden meydana gelecekmiş ve bir buçuk milyara mal olacakmış.

Türkiye’nin en büyük Hayvan Bakım Merkezi’nin inşaatı hızla sürüyor!

Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı 4 milyon 240 bin TL’ye mal olacak.

1970 yılında Tarabya'da Avrupa'nın en büyük Hayvanat Bahçesi kurulacakmış!

1970 yılında Tarabya'da Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi kurulacakmış. Tarabya sırtlarında kurulacak olan hayvanat bahçesi, 780 bin metrekare arazi üzerine kurulacakmış ve 20 milyon liraya mal olacakmış.

1970 yılında Balkanların en büyük hastanesi hizmete girecekmiş!

1970 yılında Balkanların en büyük hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırması Hastanesi hizmete girecekmiş. 100 dönümlük bir saha üzerine kurulan hastane 70 milyon liraya mal olmuş.

Türkmenistan’ın en büyük fabrikası açıldı!

Rönesans Holding’in inşa ettiği Türkmenistan’ın en büyük gübre fabrikası törenle açıldı. Türkmenkimya Devlet Kuruluşu tarafından Mary şehrinde yaptırılan Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası 1 milyar dolara mal oldu...

en büyük mal memuru kimdir Haberi

en büyük mal memuru kimdir

Mal memuru kimdir?

Türk Medeni Kanunu hükümleri uyarınca kayyım olarak tayin edilen mahallin en büyük mal memurunun görev ve yetkilerine, kayyımlık yetkisinin devrine, kayyımlık mallarının yönetimine, yönetimden elde edilecek gelirler ile yapılacak giderlere, görevlilere ödenecek ücretler ile diğer hususlara ilişkin usul ve esasları "Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik" kapsamında açıklanıyor.


Peki, mal memuru kimdir? En büyük mal memuru kimdir? İlin en büyük mal memuru kimdir? Mahallin en büyük mal memuru kimdir?


Yönetmelik kapsamında yer alan esaslara göre, kayyım, Mahallin en büyük mal memuru oluyor;  Mahallin en büyük mal memuru ise; İllerin merkez ilçeleri ile büyükşehir belediyesi olan illerin büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçe merkezlerinde (malmüdürlüğü bünyesinde milli emlak servisi bulunan ilçeler hariç) defterdarı; diğer ilçelerde malmüdürünü ifade ediyor.


Kayyım olarak atanan mahallin en...