07 / 05 / 2024

en değişik mimari tasarımlar

en değişik mimari tasarımlar

Eğer bu vahşi ve yapım aşamasında olan binalar bir göstergeyse, gelecek yakın aynı zamanda bir o kadar 'uzun' ve cam temalı olacak. Hala inşaatı devam eden, dünyanın en acayip 10 yapısı...

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Emeklilere %25 Zam Yapıldı: En Düşük Emekli Maaşı Değişmedi

Emekli maaşlarına yapılan %25 oranındaki zam, emeklilerin beklentilerini karşılamadı. En düşük emekli maaşında değişiklik olmazken, kök maaşı 6500 TL ve altında olanlar 7500 TL'yi almaya devam edecek.

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada bayram öncesi gelen satışlarla endeks yüzde 0,80 oranında gerileme ile günü 5 bin 18 puandan tamamladı. Peki, borsada kaç şirketin hisse senedi değer kazandı, hangileri değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangileri? Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Detaylar haberimizde..

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Motorine 1 lira 5 kuruşluk dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! Opet, PO, Shell 18 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi indirim beklerken motorine dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! İşte Opet, PO, Shell, Total 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

Telefonunu değiştirmek isteyenler sakın kaçırmasın! En hızlı akıllı telefonlar belli oldu! İşte detaylar!

Telefonunu değiştirmek isteyenler ya da yeni bir telefona ihtiyacı olanlar Eylül 2022 itibari ile belirlenen en hızlı telefon modellerini sakın kaçırmasın!

Son Dakika! Emekli maaşında en düşük tutar değişti! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanun teklifiyle en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmasına kamuoyunda tepkiler gelmişti. 500 liralık artışın az bulunması üzerine TBMM'de emekli maaşlarıyla ilgili son dakika değişikliğine gidildi. İşte ayrıntılar...

Huawei P50 Pocket'ta inanılmaz indirim! Tükenmeden alın! İşte 19 Haziran 2022 fiyat listesi...

Huawei'in en değişik akıllı telefonlarından biri olan Huawei P50 Pocket'ta dev indirim başladı! Sakın kaçırmayın! Peki, Huawei P50 Pocket fiyatları ne kadar? İşte 19 Haziran 2022 fiyat listesi...

Xiaomi Smart Air Fryer fiyatları ne kadar? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Bu Anneler Gününde annesine en güzel en değişik hediyeyi almak isteyenlere güzel bir alternatif olan Xiaomi Smart Air Fryer daha az yağ ve kalori ile daha sağlıklı yemekler yapmanızı sağlıyor. Peki, Xiaomi Smart Air Fryer fiyatları ne kadar? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

İklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rol binaların!

VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz iklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rolün binaların olduğuna dikkat çekti.

Hızla Değişen Piyasalarda Pozisyon Alma eğitimi 23 Aralık'ta!

Işıkören Danışmanlık kurucuları Hilmi Işıkören ve Belgin Benek, ‘Hızla Değişen Piyasalarda Pozisyon Alma’ eğitimini 23 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

en değişik mimari tasarımlar Haberi

en değişik mimari tasarımlar

Dünyanın en değişik 10 yapısı...



1. Kral Kulesi


Gelin listeye planlanan ve yapım aşamasında olan en uzun binayla, yani Suudi Arabistan'daki Kral Kulesi ile başlayalım. 828 metre yüksekliğiyle kategorisinde birinci sırada olan bu kule için 1.2 milyar dolar harcanmıştır. Cidde'de inşa edilen bu muhteşem yapı, lüks konutları, ofis alanları, gözlem evi, Four Seasons Oteli ve 157. katta bulunan dünyanın en yüksek terası olma özelliğiyle göz kamaştırıyor. Geçen sene başlayan projenin, 2019'da tamamlanması planlanıyor.


2. Şangay Kulesi


1993'den beri inşaatına devam edilen, 4.2 milyar dolar harcanan 121 katlı devasa yapı büyük ölçüde tamamlandı. Resmi olarak 2015 yılında açılacak olan gökdelen, dünyanın en uzun ikinci gökdeleni olma özelliği taşıyor. Henüz açılamamasına rağmen, birçok insan başları döne döne kulenin tepesindeki anılarını ölümsüzleştirmiş durumdalar. Ek olarak iki...