30 / 04 / 2024

en fazla ihracat nerede

en fazla ihracat nerede

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmak, Ocak 2015 'de 740 milyon 713 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ve en fazla ihracatın Orta Doğu ülkelerine yapıldığını dile getirdi.

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Eylül ayında en fazla ihracat yapan ilk 5 il belli oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin geçen ay 22,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. Gültepe, "Sektörler özelinde baktığımız zaman bu ay 2 milyar 846 milyon dolarla kimya sektörünü ilk sırada görüyoruz” diye konuştu.

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Haziran ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi!

Açıklanan rakamlara göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay 3 milyar 9 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan sektör oldu. Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 365 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 659 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon izledi.

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Nisan ayında en fazla ihracat otomotiv endüstrisinde gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapılan sektör oldu.

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü en fazla ihracatı ABD ve İsrail’e yaptı!

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü Başkanı Serdar Urfalılar, en fazla ihracat yapılan ülkelerin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğunu söyledi.

Vakıf Katılım en fazla kira sertifikası ihracatına imza attı!

Vakıf Katılım, sermayesini 3,2 milyar TL yükseltti. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Vakıf Katılım, en fazla altın ve gümüş işlem hacmini gerçekleştirmenin, en fazla kira sertifikası ihracatına imza atma başarılarını; sermaye artışına giderek ödüllendirdi.

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

En fazla ev aranan il ve ilçeler!

Araştırmalara göre, son 6 ayda en fazla Kadıköy'de ev arandı. Ev arayanların yüzde 50,5'i satılık, yüzde 49,5 kiralık ev aradı.

Türkiye'den 5 inşaat firması dünyada en fazla ihale alan ilk 10 firma arasında!

Dünya Bankası verilerine göre, Limak Holding, Cengiz Holding, Kolin, Kalyon ve MNG Holding dünyada en fazla ihale alan ilk 10 firma arasında yer aldı.

Bahaş Holding'e "En fazla konut satışına imza atan şirketler" ödülü!

Bahaş Holding, Capital ''Ekonomist dergilerinin düzenlediği ''Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri 2018 Real Estate Stars'' araştırmasında ''en fazla konut satışına imza atan şirketler'' kategorisinde ödüle layık görüldü.

en fazla ihracat nerede Haberi

en fazla ihracat nerede

Ocak 2015 ihracat rakamlarını açıklayan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Birliklerimizce 2015 yılı Ocak ayında 2014 yılı Ocak ayına oranla yüzde 11,5'lik düşüşle toplam 686 milyon 370 bin dolarlık ihracat kayda alınmış olup, aynı ayda diğer İhracatçı Birlikleri adına ise toplam 54 milyon 342 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Böylece Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi, yüzde 14,3'lük düşüşle740 milyon 713 bin dolar olmuştur dedi.


İHRACATTA ORTA DOĞU BİRİNCİ SIRADA YER ALDI


Ocak ayında toplam 152 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirten Çıkmaz, "Bölgemiz ihracatında Orta Doğu ülkeleri yüzde 62,9 pay ile ilk sırada yer almakta, AB ülkeleri yüzde 15,4 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 9,4 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 152 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup, bu...