30 / 04 / 2024

En yakın afet toplanma alanı nerede

En yakın afet toplanma alanı nerede

İstanbul'da, geçtiğimiz gün gerçekleşen ve büyük paniğe neden olan 5,8 şiddetindeki deprem, toplanma alanlarını yeniden gündeme getirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Okul servis ücretleri tavan yaptı: En yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu! 

Okul servisi ücretlerinde yaşanan artış, okulların açılmasıyla yeniden gündeme geldi. Açıklanan rakamlara göre, en yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu. İşte ayrıntılar...

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar en alt sıralarda yer aldı.

Benzine büyük zam geliyor! Rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı!

Benzine büyük zam geliyor! Resmen tek tek açıklandı, rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı.

Doların 19 lira olacağı tarih! Analistler art arda açıkladı! Bir nefes kadar yakın, koşun hemen bakın!

Doların 19'u ne zaman göreceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Analistler ise 19 liranın dolara bir nefes kadar yakın olduğunu belirtti. Şansınız varken hemen bakın, sonra üzülmeyin! Peki, dolar ne zaman 19 lira olacak? İşte o tarih...

Okul servis ücreti nasıl hesaplanır 2022? En yakın ve en uzak okul servis ücreti ne kadar?

Okul servis ücretlerine dair aramalar hız kazandı. İşte en yakın ve en uzak yerlerin okul servis ücretleri!

Emekli maaşı alanlar yarın en yakın PTT şubesine koşsun! En az 30 bin TL yatırılacak! İşte detaylar!

Emekli maaşı alan vatandaşlar yarın en yakın PTT şubesine gidip başvursun. İşte merak edilen detaylar!

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

İstanbul'daki riskli 200 bine yakın yapı dönüştürülmeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un çare bulmak zorunda olduğumuz en kritik meselesi, bizim tespitlerimize göre, 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi" dedi.

En yakın afet toplanma alanı nerede Haberi

En yakın afet toplanma alanı nerede

İstanbul'da son dönemlerde toplanma alanları olarak bilinen geniş arazilere AVM ve rezidans inşa edildiği yapıldığı biliniyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, bu nedenle her deprem sonrasında, “olası bir afette” milyonlarca insan nerede toplanacak” sorusu da gündeme geliyor.

Uzmanlar, 1999 depreminden sonra İstanbul'da 496 afet toplanma alanı belirlendiğini ve bu sayının 77'ye düştüğünü açıkladı.

ERDOĞAN: ONBİNLERCE TOPLANMA ALANI VAR

Deprem sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyu gündeme getirdi.

Erdoğan, “İstanbul’da AFAD’ın bırakın yüzlerce, binlerce, on binlerce şu anda ilan edilmiş toplanma alanları söz konusudur, vardır. Ve bunlar kendi sitesinden da AFAD’ın sürekli olarak yayımlanmaktadır. Bunun tabii bir de sürekli güncellenmesi de söz konusudur. Öyle toplanma alanları vardır ki bugün toplanma alanıdır ama yarın il veya ilçe planlarında yapılan değişiklikle belki sahipleri orayı farklı...