29 / 04 / 2024

en yaşanılabilir şehir

en yaşanılabilir şehir

Avusturya'nın başkenti Viyana bir kez daha 'dünyanın en yaşanılabilir şehri' olarak seçildi. Dünyanın en yaşanamaz şehri ise Bağdat olarak belirlendi.

Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı! Bakın ilk üçte hangi şehir var!

Finans, yatırım, endüstri ve pazarlama ağırlıklı konular içeren dünyaca ünlü Forbes dergisi, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı. Bakın ilk üçte hangi şehir var...

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Dolar kuru her yeni güne yeni bir rekorla başlarken Türk Lirası karşısında 15 haftadır aralıksız yükselmeye devam etti. Bu değer artışı en son 1999 yılında görülmüştü. Dolarda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Elinde doları olan herkes baksın! Dolarda 32 yıl sonra bir ilk yaşanıyor

ABD Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yükselişe geçen ABD dolarında 32 yıl sonra bir ilk yaşanıyor. Elinde dolar olan herkes baksın! Dolarda son dakika gelişmesi...

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Gram altın için 3.000 TL olacak demişti! Altında kıyamet kopuyor! 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor! Çabuk bakın

Altın fiyatlarındaki düşüşün önüne geçilemiyor. Uzman Tuna Kaya gram altının 3.000 TL olacağını söylemişti fakat altında son zamanlarda kıyamet kopuyor. Ekim ayının gelmesi ile gittikçe değer kaybeden altın fiyatlarında 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor.

İstanbul tam ve bağlantılı mahallelerden oluşan bir şehir olabilir mi?

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun seçim kampanyasının temel yaklaşımı olarak gündeme gelen 15 dakikalık şehir kavramı İstanbul'da da hayata geçirilebilir mi? İstanbul, yaşayan, insan dostu, tam ve bağlantılı mahallelerden oluşan bir şehir olabilir mi?

En yaşanır kentler Kuzey Avrupa Ülkeleri'nde!

En Yaşanır kentleri Kuzeyliler koruyor. İstanbul'un karışıklığının içinden bakınca mümkün değilmiş gibi geliyor. Oysa trafik sorunu olmayan, erişilebilir bol yeşil alanları bulunan, havası temiz olan kentler de bulunuyor. Bu kentlerin toplandığı bölge ise Kuzey Avrupa Ülkeleri

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi Sancaktepe'de kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe mitinginde konuşuyor. Erdoğan, Avrupa'nın en büyük şehir hastanesinin Sancaktepe'de kurulacağını söyledi.

Dünyanın en yaşanılabilir 100 şehri belli oldu! 

Araştırma sitesi Numbeo dünyanın yaşanabilir illerini yayınladı. O iller içine Türkiye'den de bir şehir girdi.

Dünyanın en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehri açıklandı!

Avusturya'nın başkenti Viyana bir kez daha 'dünyanın en yaşanılabilir şehri' olarak seçildi. Dünyanın en yaşanamaz şehri ise Bağdat olarak belirlendi.

Geçmişteki yaşanılası evlere ve şehirlere dönmek mümkün!

Nasıl evlerde yaşıyorduk? Şimdi nasıl yerlerde yaşıyoruz? Ev mi rezidans mı? Şehir mi kent mi? Geçmişte kalan o özlediğimiz güzel ve yaşanılası evlere ve şehirlere dönmek mümkün.

en yaşanılabilir şehir Haberi

en yaşanılabilir şehir

İnsan kaynakları ve danışmanlık şirketi Mercer'in dünya genelindeki 231 şehir üzerinde, politik istikrar, sağlık imkanları, fiyatlar, eğitim, suç oranları, ulaşım ve şehirdeki imkanlar gibi kriterler üzerinde yaptığı değerlendirmeyle ortaya çıkan sonuçlar ortaya konuldu.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, dünyanın yaşanılabilir ilk 10 şehri arasında Avrupa'dan 8 şehir yer alırken, Almanya ve İsviçre zirveye üç şehirle birlikte yerleşti. Yeni Zelanda, Kanada ve Avustralya'dan da bir şehir en iyi 10'da yer aldı.

Avusturya'nın başkenti Viyana, bu sene 9'uncu kez art arda yine dünyanın en yaşanılabilir şehri ünvanını alırken, onu İsviçre'den Zürih izledi. Yeni Zelanda Auckland ve Almanya Münih ise üçüncü sırada yerini aldı. 

Listeye göre en yaşanamaz şehir ise Bağdat olarak açıklandı. Irak'ın başkenti 10 yıldır listenin en sonunda yer alıyor.  Yemen'in başkenti...