26 / 06 / 2024

en zengin il

en zengin il

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verileri, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Söz konusu verilere göre İstanbul'daki kişi başı mevduat, 23 bin 438 lira ile Muş'taki kişi başı mevduatı 30'a katladı

İstanbul'un kirası en pahalı ilçesi 51 bin 591 TL ile Sarıyer oldu! 

İstanbul'da kirası en yüksek ve en düşük olan ilçeler belli oldu. Kirada en pahalı ilçe Sarıyer olurken, kirası en düşük ilçe de Arnavutköy oldu. Peki vatandaşlar kiralarla ilgili neler söyledi? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

ABD merkezli Forbes, dünyanın en zengin 10 insanı listesini güncellediği duyuruldu. Nisan ayında dünyanın en zengin insanı unvanını alan Bernard Arnault sırasını korurken, listeye ilk 10'da yer almayan Google'ın kurucularından Sergey Brin dahil olduğu açıklandı.

İstanbul'da en uygun konut nerede? İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en düşük olduğu üç ilçe...

İstanbul'da yaşamak isteyenler konut fiyatları bakımından İstanbul'un en uygun ilçelerini araştırıyor. İşte İstanbul'un en uygun ilçeleri...

Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu! 

Forbes 500 Türkiye’de 2024 yılının en zengin isimlerini açıkladı. Listenin zirvesine 5.2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yerleşti...

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

"Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi" yapay zeka tarafından hazırlanarak açıklandı. İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alan Yapay zeka, IQ ortalaması en fazla olan illeri duyurdu. İşte il il IQ seviyeleri.

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

İzmir'in en ucuz ilçeleri tek tek sıralandı!

İzmir'de yaşamak isteyenler kentteki en ucuz semtleri merak ediyor. Türkiye'nin en büyük üçüncü kenti olan İzmir'in en ucuz ilçeleri sıralandı. İşte o detaylar...

İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300! Megakent dünyanın en zengin şehirleri arasında!

“Dünyanın En Zengin Kentleri 2023” raporuna göre,  İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300 olarak belirlendi. Peki en çok dolar milyoneri nerelerde? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu! İşte 2023'ün en zenginleri...

Türkiye'nin en zengin 100 kişisi ve ailesi belli oldu. ‘En Zengin 100 Araştırması’nın sonuçlarına göre Koç ailesi ve Sabancı aileleri ilk sıralarda yer aldı.

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

en zengin il Haberi

en zengin il

BDDK'nın yılın ilk yarısına ilişkin verilerine göre, bankalardaki toplam mevduat 684 milyar 162 milyon 647 bin lira olarak hesaplandı.

İstanbul, açık ara ile 'mevduat zengini' olurken, İstanbul'u Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya izledi.


İstanbul'daki toplam mevduatın, yılın ilk yarısı itibariyle 319,3 milyar liraya, Ankara'da 109,9 milyar liraya, İzmir'de 38,9 milyar liraya, Bursa'da 16,7 milyar liraya, Antalya'da ise 16,4 milyar liraya ulaşığı görüldü.



Kişi başı toplam mevduat


Kişi başı mevduata bakıldığında da İstanbul yine listenin ilk sırasında yer aldı, ancak bu kategoride, Ankara ile arasındaki fark çok küçük oldu.


İstanbul'da kişi başı mevduat 23 bin 438,16 lira olurken, Ankara'da kişi başına 22 bin 464,94 lira mevduat düştü.


İstanbul ile Ankara'nın rakamları birbirine oldukça yakınken, listede üçüncü sırada yer alan İzmir'de kişi başına mevduat 9 bin 827,50...