30 / 07 / 2024

Enerji piyasası son durum

Enerji piyasası son durum

EPDK Tarifeler Dairesi Başkanı Mehmet Ertürk, " En önemli konular, tüketicinin güçlendirilmesi, piyasadaki rekabetin sağlanması hususunda yatırımcının kafasında oluşabilecek endişelerinin giderilmesi veenerji arz güvenliğinin sağlanması " dedi.

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Bakırköy'deki 85 metrekare ev 520 bin dolara satılıyor: Konut piyasası son sazanlarını arıyor!

Son zamanlarda fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündeme geliyor şimdi de Bakırköy'deki 520 bin dolarlık 85 metrekare büyüklükte olan ev şaşırttı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belli oldu.

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki avans ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

EPDK'dan son dakika kararı! Asgari ve azami fiyat limitleri belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, gün öncesi ve dengeleme güç piyasaları olmak üzere 2 piyasada megavatsaat başına azami ve asgari fiyat limiti belirlendi.

Altın piyasası dalgalanıyor: İslam Memiş yatırımcıları son kez uyarıyor!

Altın piyasası son günlerde yüksek dalgalanmalar yaşıyor ve uzmanlar, yatırımcıların aceleci davranmamaları gerektiğini söylüyor. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara kredili veya kaldıraçlı işlemle alış-satış yapmamaları konusunda uyarıda bulunarak, önümüzdeki günlerde yaşanacak dalgala

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

O ilde doğal gaza zam! En son 2019’da zam gelmişti!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Erzincan’da hizmet veren Enerya Erzincan Gaz Dağıtım AŞ’nin perakende satış fiyatını düzenledi. İşte detaylar…

Kripto paralarda son durum! Ayı zamanı bitti mi?

Kripto para piyasası son zamanlarda inişli çıkışlı bir halde. Uzmanlar kripto paralarla ilgili son durumu değerlendirirken Ayı sezonunun henüz bitmediğini ifade etti. 

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

Kripto piyasasında deprem! Yatırımcılar şokta

Kripto piyasası son yılların en düşük seviyesinde seyrederken, haziran ayından beri ödeme kriziyle savaşan kripto şirketi Celsius, resmen iflas başvurusu yaptı.

Enerji piyasası son durum Haberi

Enerji piyasası son durum

Enerji Uzmanları Derneği ve EPDK Tarifeler Dairesi Başkanı Mehmet Ertürk, " Enerji piyasalarında düzenleyici otorite açısından yakın gelecekteki en önemli konular, tüketicinin güçlendirilmesi, piyasadaki rekabetin sağlanması hususunda yatırımcının kafasında oluşabilecek endişelerinin giderilmesi veenerji arz güvenliğinin sağlanması" dedi.


Ertürk, AA muhabirine enerji piyasalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.


Türkiye’nin doğusundaki ülkelerde var olan enerji kaynaklarının, ulaştırma maliyetlerinin düşük tutularak batıdaki talebe ulaştırılmasının, Türkiye’nin enerjide hub olmasını sağlayacağını belirten Ertürk, "Rusya’nın Güney Akım’ı Türkiye üzerinden geçirme hamlesi Türkiye'nin hub olmasının beklenenden daha erken olabileceğini gösterdi" diye konuştu.


Sıvılaştırma gibi alternatif taşıma maliyetleri yüksek olduğu için doğalgaz alanında bir hub olmanın daha önemli olduğunu belirten Ertürk, "Bu süreçte, Rusya, Irak, İran, Katar ve Türkmenistan'dan gelebilecek doğalgaz boru hatları ile oluşacak kaynak çeşitliğinin batıya yönlendirildiği bir piyasayı Türkiye’de...