16 / 05 / 2024

enerji santralleri 2015

enerji santralleri 2015

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santralle ilgili yabancı yatırımcıların sıraya girdiğini açıkladı. EÜAŞ'ın santralde % 35 payı olduğunu belirten Yıldız, "Japonlar bizimle çalışmak istiyor ama Ortadoğu'dan da talepler geliyor" dedi

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 365 bin 600 TL sermaye bedeli ile Kainat Group Enerji Santralleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kuruldu.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

6 ilde acele kamulaştırma kararı!

Bakanlar Kurulu 6 ilde yer alan bazı taşınmazları kamulaştırma kararı aldı. Enerji santralleri nedeniyle kamulaştırılacak taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilecek.

Başarır İnşaat 3 ilde enerji santralleri yapacak!

Başarır İnşaat 35 milyon dolarlık yatırım bedeliyle 3 enerji santrali inşa edecek. 22 yıldır gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren firma yeni girişimlerle gündeme geliyor.

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

Cpı Enerji Santralleri Servis Limited Şirketi kuruldu!

Cpı Enerji Santralleri Servis Limited Şirketi bugün Şişli’de 775 bin 525 TL bedel ile kuruldu.

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

enerji santralleri 2015 Haberi

enerji santralleri 2015

Enerjide son dönemde yeni yatırımlar için fırsat arayan Körfez sermayesi rotasını nükleere çevirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santralde Türkiye'nin yüzde 35 payı olduğunu dile getirerek "Elektrik Üretim A.Ş.'nin (EÜAŞ) yüzde 35'ler civarında payı var. Ortadoğu'dan bu yönde talep geliyor. Görüşmeler devam ediyor" dedi. İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş.'ye ait Çanakkale'deki Süper Kritik Bekirli Termik Santrali'nin 618 MW'lık ikinci ünitesi devreye girmesi nedeniyle düzenlenen temel atma töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, "Akkuyu'da Ruslar var. Sinop'ta ise Japonlar bizimle çalışmak istiyorlar. Ancak talep de alıyoruz. Görüşmelerimiz var" diye konuştu. 


İKİ HAT İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Çanakkale' nin tüketiminin 3 katı civarında üretim yaptığını ve Marmara'nın kuzey kısmını beslediğini anlatan Yıldız, "Buradan deniz altından ilk hattımızı...