18 / 07 / 2024

enerji sektörü yatırımı

enerji sektörü yatırımı

MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat: "Artık günümüzde enerji olmadan hiçbir şey olmuyor. Jeotermal enerjiden elektrik üretimini özel sektör olarak ilk biz gerçekleştirdik" dedi..

Gayrimenkul sektöründe imaj değişikliği yaşanıyor!

Ülkemizde pek çok sektör nitelikli eleman sıkıntısı yaşarken, çeşitli okullardan mezun olan gençler de farklı sebeplerle istihdam piyasasına girmekte zorlanırken, emlak sektöründe faaliyet gösteren duayenler ise gençlere, “Sektörümüzde dilediğiniz imkânlara kavuşabilirsiniz” diyor.

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Türk firmadan Kanada'ya dev yatırım!

Ünlü iş insanı Murat Türel, petrol ve enerji sektörü alanında Kanada'ya dev bir yatırım yapacak.

Maliyet artışları inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yaptığı açıklamada “Üretimde çok yüksek maliyet artışları söz konusu. Döviz kurundaki artış, yüksek enerji maliyetleri ve hammadde fiyatlarındaki artışlar sektörümüzü oldukça zorladı.

Müteahhitlik sektörümüz 128 farklı ülkede 10 bin 525 proje üstlendi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Müteahhitlik sektörümüz bugün itibarıyla dünyanın 128 farklı ülkesinde 418,7 milyar dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır." dedi.

Gayrimenkul sektörü tapu harcı ve KDV indirimi desteğini bekliyor!

Koronavirüs ile kontrollü olarak geçilecek normalleşme sürecinde toparlanma sürecine girebileceğinden bahseden Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Sektörümüz tapu harcı ve KDV indirimi desteği ile kontrollü normalleşme sürecini daha iyi geçirebilir” dedi.

İnşaat malzemesi sektörü mücbir sebep destek kapsamına alınmalı!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada, "İnşaat malzemesi sektörü mücbir sebep destek kapsamına alınmalı" dedi.

Gayrimenkul sektörü tekrar canlılık kazanacak! 

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, GYODER'in Yatırım Ortamının İyileştirilmesi başlığıyla düzenlenen toplantısında konuştu. Yetgin, "Sektörümüzün önü açık ve önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir kentlere odaklanmamız gerekiyor" dedi...

İnşaat ve altyapı sektöründe kadın oranı yüzde 16'da kaldı!

İstatistiklere göre, inşaat ve altyapı sektöründe kadın oranının yüzde 16'da kaldığını anımsatan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, enerji sektöründeki kadın oranının ise yüzde 19 olduğunu anlattı.

enerji sektörü yatırımı Haberi

enerji sektörü yatırımı

Başta enerji olmak üzere inşaat, medikal, tekstil,tarım ve inşaat malzemeleri sektörlerinde söz sahibi olan MB Holding, büyümesini enerji sektörüne yaptığı yatırımlarla sürdürüyor. 


Türkiye'deki ilk özel jeotermal enerji santralini kuran MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, çağın sektörünün enerji olduğunu bu anlamda da enerjiye yatırım yaptıklarını dile getirdi. Balat, "Artık günümüzde enerji olmadan hiçbir şey olmuyor. Jeotermal enerjiden elektrik üretimini özel sektör olarak ilk biz gerçekleştirdik" dedi. 

Muharrem Balat jeotermal enerjinin önemini şöyle anlattı: 


YILLIK 86 MİLYON DOLAR 


"Dora-1 santralini 2006 yılında devreye aldık. Dora-1 ve Dora-2 santrallerimizde şu an aktif olarak yılda 140.000.000 kW saat enerji üretilmektedir. Türkiye'nin en yüksek kurulu güçte binary santralı olacak olan Dora-3 santralının ilk etabı devreye alındı. Bu santral ile toplam kurulu kapasitemiz 50 MWe'ın üzerine çıkmış...