06 / 05 / 2024

enerji sektörünün hedefleri

enerji sektörünün hedefleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili teşvik ve desteklerin 2020 yılına kadar uzatılmasında mutabık kaldıklarını ve Bakanlar Kurulu'na da müracaatımızı yaptık" dedi...

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Döviz kurundaki hızlı artış inşaat sektörünü önemli oranda etkiliyor!

Son dönemde inşaat malzemeleri, enerji fiyatları ve döviz kurunda yaşanan hızlı artışlar, inşaat sektörünü önemli oranda etkiliyor.

İnşaat sektörünün takibe düşen kredileri yüzde 233,1 arttı!

Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan inşaat ve enerji sektörleri alarm veriyor. BDDK verilerine göre inşaat sektörünün takibe düşen kredileri, son 5 yılda yüzde 233,1 artarak 3 milyar 927 milyon liranın üzerine çıktı.

Güler Sabancı enerji sektörünü değerlendirdi!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa ile faaliyet gösterdikleri enerji sektörünü değerlendirdi. Sabancı, “Güneş enerjisi önemli. Bu potansiyelin gelecekte ekonomiye kazandırılacağını inanıyorum” dedi.

Isı yalıtım zorunluluğu yalıtım sektörünü canlandıracak!

Türkiye'nin katlanarak artan enerji ihtiyacı, kentsel dönüşüm ve ısı yalıtım zorunluluğu; krizde bile büyüyen yalıtım sektörünü uçuşa geçirecek. Pazardan daha fazla pay kapmaya çalışan şirketler ise yatırım atağına geçti...

Çatı sektörünün yüzde 6 büyümesi bekleniyor!

Türkiye'de enerji talebinde yaşanan artışla birlikte enerji verimliliğine yönelik çalışmalar da hız kazandı. 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörününün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

Enerji sektörünün yatırım ihtiyacı 120-130 milyar doları aşacak!

Türkiye’nin mevcut 55 GW’lik kapasitesini 2023 yılına kadar iki katına çıkarması için yeni güç üretimi alanında yılda 10 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor. Türkiye’de enerji sektörünün yatırım ihtiyacı 120-130 milyar doları aşacak!

Yeşil binalar, inşaatın dışında birçok sektörün lokomotifi olacak!

Yeşil binalar, birçok sektörün lokomotifi olacak. ÇEDBİK Genel Sekreteri Birsel: "Yeşil bina, inşaat dışında enerji, sağlık ve çevre sektörlerini de kapsayan daha geniş bir pazarı etkiliyor" dedi...

Enerji sektörünün uluslararası karar alıcıları Ankara'da!

EIF – 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı 24-25 Kasım 2014 tarihlerinde ATO Congresium’da dünyanın önde gelen enerji sektörü karar alıcılarını, uzmanlarını, özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Yeşil binalar, birçok sektörün lokomotifi olacak!

Yeşil binalar, birçok sektörün lokomotifi olacak. ÇEDBİK Genel Sekreteri Birsel: "Yeşil bina, inşaat dışında enerji, sağlık ve çevre sektörlerini de kapsayan daha geniş bir pazarı etkiliyor" dedi.

Lojistik firmalarının enerji sektörüne yönelik yatırımları artıyor!

Türk lojistik firmalarının enerji sektörüne yönelik yatırımları hızla artıyor. Firmalar, milyonlarca dolar yatırdıkları ekipmanları ve uzman kadrolarıyla artık Türkiye bağlantılı olmayan enerji projelerini de dünyanın bir ucundan diğer ucuna taşıyor

enerji sektörünün hedefleri Haberi

enerji sektörünün hedefleri


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili teşvik ve desteklerin 2020 yılına kadar uzatılmasında mutabık kaldıklarını ve Bakanlar Kurulu'na da müracaatımızı yaptık" dedi.


Bakan Yıldız, Fransa Sanayi ve Kalkınma Bakanı Arnaud Montebourg ile Ankara Palas'ta bir araya geldikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Yıldız, Orta Vadeli Program (OVP)doğrultusunda enerji alanında gelecek 3 yılda yapılacak çalışmalara ilişkin sorular üzerine, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile enerjiye yönelik teşvikler konusunu görüştüğünde her seferinde pozitif katkılarını gördüğünü söyledi.


Rüzgar, su, güneş, jeotermal ve biyokütle gibi kaynakların 2015 yılı sonuna kadar işletmeye alınması halinde teşvik ve alım garantisi kapsamında olduklarını ifade eden Yıldız, "Bakanlar Kurulu'nun yetkisiyle bunu 2020 yılına kadar uzatmakta mutabık kaldık ve Bakanlar Kurulu'na da müracaatımızı...