03 / 05 / 2024

Enerji sertifikası nedir

Enerji sertifikası nedir

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Alkin yaptığı açıklamada "Bundan birkaç sene sonra enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak. Enerjiyi kötü kullanan binalar, tercih edilmeyen binalar olacak." diye konuştu.

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Türkiye’de ve globalde, gayrimenkul ve enerji sektörlerinin öncü oyuncular arasında yer alan Polat Holding'in 65 seneyi aşkın tecrübesi ile Budapeşte’de inşa ettiği Duna Pearl projesi, ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından Altın LEED sertifikasına layık görüldü.

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Darphane altın sertifikası nasıl alınır? Darphane altın sertifikası nedir?

Darphane altın sertifikasının ne olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamadan sonra araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Kira sertifikası denilince, tüm çeşitli hak ve varlık finansmanı sağlamak için ihraç edilen ve sahiplerinin de gelirlerden hak sahibi olmasını sağlayan bir olgudur. Kira sertifikasının faizsiz bankacılık içinde uygulanan bir yatırım türü olduğu ifade edilmektedir.

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için ilk kira sertifikası ihracı TSKB'den!

TSKB aracılığıyla gerçekleşen kira sertifikası ihracıyla, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'ye 45 milyon lira tutarında kaynak elde etti. 

Yatırım Varlık Kiralama 35 milyon TL kira sertifikası ödedi!

Yatırım Varlık Kiralama'nın 66 gün vadeli, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu 35 milyon TL tutarındaki yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikasının ana para ve getiri ödemesi tamam... 

Yatırım Varlık Kiralama'dan 40 milyon TL'lik kira sertifikası satışı!

Yatırım Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Fon Kullanıcısı olduğu 40 milyon TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı kira sertifikası sattı. 

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Katılım Varlık Kiralama kira sertifikasının 8. kupon faizi yüzde 3,8077!

Katılım Varlık Kiralama tarafından, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı 200 milyon 100 bin TL tutarlı, kira sertifikasının 8. kupon ödeme dönemine ilişkin kâr payı oranı yüzde 3,8077...

Enerji sertifikası nedir Haberi

Enerji sertifikası nedir


Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, enerjinin verimli kullanımının milli mesele olduğunu söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 16-17 milyon civarında kayıtlı hane olduğunu söyleyen Alkin, "Bu kadar hanede eğer ısı yalıtımı yapılmaya başlanırsa, toplam maliyetinin 15 milyar dolar civarında olacağı söyleniyor. Fakat enerji tasarrufuyla her sene cari açık 5 milyar dolar gerileyecek. Yani böyle bir yatırımın, ülke için 3 yılda amorti edilecek bir yatırım olduğu gözüküyor. Ancak bunun yanında tüketicinin cebine de yüzde 50 tasarruf yansıyacak. Yani enerji kullanımından yüzde 50 tasarruf etmek çok önemli." dedi.

"Verimli enerjiyle diplomaside başımız dik olur"


Enerjinin ülke ithalatında önemli bir paya sahip olduğunu belirten Alkin, şu şekilde konuştu:

"Enerjinin yüzde 45'i binalarda, yani konutlarda kullanılıyor. Maalesef Türkiye'de...