28 / 08 / 2024

enerji talebi artıyor mu

enerji talebi artıyor mu

OPEC tarafından yayımlanan "2014 Dünya Petrol Görünümü" raporuna göre, 2040'a kadar küresel enerji talebi, yüzde 60 artışla günlük 256 milyon varil petrol eşdeğeri seviyelerine ulaşacak.

Emekli maaşını artırmak isteyenler şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Maaşlar yüzde 20 artıyor! 

Emeklilik planlaması yapan herkes emeklilik aylığını yükseltmenin yollarını sık sık araştırıyor. Emekli maaşını artırmak isteyenler şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Maaşlar yüzde 20 artıyor! 

3600 ek gösterge şaşkına çevirdi! İkramiye ve maaşlar peş peşe artıyor! Şimdi bu rakamlara bakın!

Merakla beklenen memur zammı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Memurlar bir artışı da 3600 ek gösterge ile yaşayacak. 3600 ek gösterge şaşkına çevirdi! İkramiye ve maaşlar peş peşe artıyor! Şimdi bu rakamlara bakın!

Tarım Bakanı Kirişçi'den 'gıda fiyatları neden artıyor?' sorusuna canlı yayında yanıt

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi son dönemin en çok tartışılan "Gıda fiyatları neden artıyor?" sorusuna canlı yayında yanıt verdi. Bakan kirişçi, yerinde üretim ve tarım konusunda ise başlatılan projelerle ilgili bilgi verdi. Tarım Bakanı İstanbul'a gıdanın yolculuğu konusunda ise ilginç bir hesabı ortaya

''Güçlü dolara aldanmayın, zayıflıkları artıyor'' diyen Financial Times uyardı! Acele etmeyin! Sadece hazır olun

Arz ve talep  dengesinde bozulmaların yaşanması ile gözler dolara çevrildi. Bu konuda Financial Times; ''Dolar güçlü görünebilir ama zayıflıkları artıyor'' diyerek, yatırımcıları hazır olmaları konusunda uyardı.

Konut fiyatları tırmanışta! Peki fiyatlar neden artıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışları ve bu artışın nedenini kaleme aldı. Peki fiyatlar neden artıyor?

Konutlar iş yerine çevriliyor! Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı!

Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı. Bağdat Caddesi’nde dönüşen çok sayıda konut yer alıyor...

Memur ve emekli maaşları artıyor mu? Süreç başladı, 7 yeni düzenleme kapıda! Memur ve emekli maaşları kaç lira olacak?

Milyonlarca memur ve emekli maaş yükselişleriyle ilgili verilecek müjdeyi bekliyor. Maaş yükselişlerinde rakamlar netleşiyor. Peki memur ve emekli maaşları artıyor mu? Memur ve emekli maaşları kaç lira olacak?

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

İngiltere'de ev fiyatları neden artıyor? 

İngiltere'de konut fiyatları giderek artıyor. İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, İngiltere'de ev fiyatlarındaki artışın daha büyük alan edinme isteğinden meydana geldiğini dile getirdi.

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Ev sahibi olacak vatandaşlara devlet tarafından verilen hibe yeni yılla beraber artıyor. Buna göre; yeni tutar 42 bin 425 TL olacak. 

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

İngiltere'de kiralar da evsizlik de artıyor!

İngiltere’de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kısıtlamaların kaldırılması ve kentlere dönüşün başlamasıyla beraber ev kiraları da hızla artıyor...

Konut satışlarında yabancıların payı giderek artıyor!

Türkiye genelinde yabancıların konut alımları giderek artıyor. Ekim ayında yabancıya yapılan konut satışı yüzde 12.1 artış gösterdi. 

enerji talebi artıyor mu Haberi

enerji talebi artıyor mu


Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2040 yılına kadar küresel enerji talebinde yüzde 60 artış bekliyor.  OPEC tarafından yayımlanan "2014 Dünya Petrol Görünümü" raporuna göre, 2040'a kadar küresel enerji talebi, yüzde 60 artışla günlük 256 milyon varil petrol eşdeğeri seviyelerine ulaşacak. 


Petrol piyasasını etkileyebilecek unsurların ve küresel enerji geleceğinin değerlendirildiği rapora göre, küresel petrol talebi 2040'a kadar günlük 21 milyon varil artarak 111 milyon varile ulaşacak. Gelişmekte olan ülkelerin petrol talebi günlük 67 milyon, OECD ülkeleri kaynaklı talep ise günlük 38,2 milyon varil olacak. 


Maliyet artışları, işgücü kapasitesi ve sondaj teknolojilerinde meydana gelebilecek yenilikler, petrol piyasasındaki arz ve talebi etkileyebilecek. Petrol, 2020'de enerji çeşitliliği içerisindeki yerini koruyacak ancak 2040'ta kömür ve doğalgaz öne geçecek. 


Petrol fiyatları  


OPEC petrol sepeti fiyatı, 2013 gerçek...