05 / 05 / 2024

enerji talep tahmini

enerji talep tahmini

Dünyada 2040'a kadar küresel enerji talebi yıllık ortalama yüzde 1 artışla günlük 357,5 milyon varil petrol eş değerine çıkacak.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

CW Enerji'nin halka arzı rekorla tamamlandı!

CW Enerji’ye, halka arz büyüklüğünün 4,97 katını geçen 13,5 milyar liralık talep gelirken, 2,24 milyon bireysel yatırımcının da talebi karşılandı.

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor.

Enerji Kimlik Belgesi almak isteyenler Armut’a geliyor!

Armut, binaların enerji performansını gösteren Enerji Kimlik Belgesi arayanlara çare oldu.Enerji Kimlik Belgesi'nin son günü 31 Aralık 2019. Belge için talep artışı yüzde 276’ya ulaştı..

Enerji tasarruflu konutlara talep arttı!

Konut kredisi yasasında yaşanan değişiklik sonrasında enerji tasarruflu konutlara olan talep arttı...

Türkiye’de enerji tasarruflu konutlara talep arttı!

Gayrimenkul Geliştirme Akademisi kurucusu Hülya Uğuz Yedievli, Türkiye’de enerji tasarruflu konutlara talebin arttığını belirtti. Enerji tasarrufu sağlayan binalar aynı zamanda ekonomik ve çevresel fayda sağlıyorlar.

Aksel Enerji Biaş'tan talep edilen açıklamayı yayınladı!

Aksel Enerji Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksel Enerji Yatırım Holding A.Ş. Biaş'tan talep edilen açıklamayı yayınladı.

EPDK, EPİAŞ hisselerine özel sektörden talep toplamak için düğmeye bastı!

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin ( EPİAŞ ) yüzde 40 'lık hissesi için özel sektör enerji şirketlerinden talep toplamak amacıyla birkaç gün içinde ilana çıkılacak.

Mühendis Amca karikatürlerine 5 ülkeden talep geldi!

Samsun'da ilköğretim okulu öğrencilerine "enerji tasarrufu" bilinci aşılamak için oluşturulan çizgi karakter "Mühendis Amca" Yunanistan, Ermenistan, Moldova, Romanya ve Ukrayna'ya örnek oldu. Mühendis Amca karikatürlerine 5 ülkeden talep geldi.

Süleyman Çetinsaya: Hayatı kolaylaştıracak pratik konutlar talep görecek!

Süleyman Çetinsaya 2014 yılında çevreye duyarlı enerji verimliliği olan günlük yaşantıyı kolaylaştıracak pratik konutların talep göreceğini söyledi. Çetinsaya proje geliştiricileri için konutta markalaşmanın öneminin daha da artacağını da işaret etti.

Enerji verimliliği yetki belgesi talep formu!

Enerji verimliliği yetki belgesi için başvurularda verilmesi gereken enerji verimliliği yetki belgesi talep formu Enerji verimliliği hizmetlerini yürütecek kurum ve kuruluşlara yetki belgesi verilmesi hakkında tebliğ yer alıyor...

İnovatif malzemelerle üretilen enerji verimli binalara talep arttı!

Dündar Yetişener, biyoteknoloji ve nanoteknoloji gibi yeni teknolojilerin, inşaat malzemelerine doğal yetenekler kazandırdığını ve bu yetenekler sayesinde binaların ısıtma-soğutma ve enerji verimliliğine önemli katkılar sağladığını belirtti.

enerji talep tahmini Haberi

enerji talep tahmini

Dünyada 2040'a kadar küresel enerji talebinin yıllık ortalama yüzde 1 artışla günlük 357,5 milyon varil petrol eş değerine yükseleceği öngörülüyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Dünya Petrol Görünümü Raporu'na göre, 2040'ta fosil yakıtların küresel enerjideki payı yüzde 75'i aşacak. Fosil yakıtlar içinde petrol yüzde 28,2 ile en büyük pay sahibi olacak. Petrolü yüzde 25,2 ile doğalgaz ve yüzde 21,5 ile kömür izleyecek.

Enerji talebinde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı 2040 itibarıyla yüzde 19, nükleer enerjinin payı ise yüzde 6,1 olacak. Küresel enerji talebi, 2018'den 2040'a kadar yıllık ortalama yüzde 1 artışla günlük 357 milyon 500 bin varil petrol eş değerine yükselecek. Söz konusu artışın büyük bölümü gelişmekte olan ülkelerden kaynaklanacak.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bölgesinin enerji talebi, bu dönemde...