05 / 05 / 2024

enerji tasarruflu bina sayısı

enerji tasarruflu bina sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ( UNDP ) işbirliği içinde yürütülen, Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında son eğitim semineri İstanbul’da gerçekleşti.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

HD filtreli ve enerji tasarruflu Samsung AR35 silver split klimada süper fiyat!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Samsung, adından çok söz ettirecek bir klima üretti. Enerji tasarrufunun, hd filtre ve iyi uyku modunun bulunduğu AR35 silver split klima görücüye çıktı.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Samsung çamaşır makineleri en uygun fiyatlarla bu adreslerde! 29 Nisan 2023 fiyat listesi...

Son teknoloji ürünü sessiz ve enerji tasarruflu Samsung çamaşır makineleri, kalite ve fonksiyonelliği ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciyle buluşturuyor. Peki en çok tercih edilen Samsung çamaşır makinesi modeli hangisi? İşte detaylar...

Airfel klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 22 Mart 2023 fiyat listesi

Airfel, split,duvar ve portatif klimalar dahil olmak üzere çeşitli klima sistemleri üreten bir Türk şirketidir. Airfel klimaları enerji tasarruflu, güvenilir ve dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Peki Airfel klima uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar

Bosch WGA252X0TR Serie 4 Çamaşır Makinesi kaç TL? 27 Şubat 2023 fiyat listesi...

Bosch WGA252X0TR Serie 4 çamaşır makinesi, 10 kilogram kapasitesi ve özel fonksiyonları ile dağ gibi biriken çamaşırları kusursuz yıkar. Enerji tasarruflu motoru, sessiz çalışır ve uzun ömürlüdür. Peki, Bosch motor garantisi kaç yıl? İşte detaylar...

Enerji tasarruflu çift kapılı buzdolabı Beko'da! 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabını yenilemek isteyenler geniş aileler için Beko, gıdaları dondurmak için soğutma gücü yüksek teknolojiye sahiptir. Soğutma gücünün her mevsim devam etmesini sağlayan tasarıma sahip buzdolabı çift kapılıdır. 

Samsung no frost buzdolabına 1.800 TL indirim! 15 Ocak 2023 Fiyat Listesi

A++ enerji sınıfıyla yüksek seviyede enerji tasarruflu Samsung No Frost buzdolabı, geniş iç hacmi ve 435 litre kapasitesiyle tüm yiyecekleri rahatça depoluyor. 

Bosch buzdolabı fiyatlarında son dakika! Sakın kaçırmayın! İşte Mart 2022 fiyat listesi...  

Bosch, enerji tasarruflu XL ve XXL buzdolabı alanlara özel yeni bir fırsat başlattı. Bu kapsamda, enerji tasarruflu XL ve XXL buzdolabı alanlara Serie 4 toz torbasız süpürge hediye ediliyor. Peki Bosch buzdolabı fiyatları ne kadar? İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Sıfır enerji bina sistemleri dünyada ivme kazanıyor!

Sıfır enerji bina sistemleri insan geleceğini tehdit eden enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarının azaltılmasında çözüm olacak.

enerji tasarruflu bina sayısı Haberi

enerji tasarruflu bina sayısı

Yapı denetiminde enerji verimliliğinin sağlanmasına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlatmış olduğu eğitim seminerleri devam ediyor. 17 Haziran’da Ankara’da başlayan semineler, 19 Haziran’da İzmir’de, 24 Haziran’da Erzurum’da ve 26 Haziran 2014’te İstanbul’da gerçekleştirildi.

Dört farklı ilde gerçekleştirilen seminerlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, MEB, sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, TOKİ vb. kurum ve kuruluşların ilgili personeli, il özel idareleri, il ve ilçe belediyeleri, OSB, Yapı Denetim Firmaları, Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri, enerji kimlik belgesi uzmanları, proje müellifleri ile yapı denetim sürecinde görev ve rol alan ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri...