29 / 04 / 2024

Enerji tüketimi son durum

Enerji tüketimi son durum

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak. Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak. Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.

Emrullah Eruslu: Enerji tüketimi sürdürülemez noktaya geldi!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, her yıl ısınma ve soğutma nedeniyle kullanılan enerji miktarının binaların yalıtımsız olması nedeniyle rekor seviyelere ulaştığını vurguladı.

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

Milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren Çiftçi Kayıt Sisteminde son başvuru tarihi belli oldu. Başvurular 2 Ocak 2024'de sona eriyor.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Arabasına akaryakıt alacaklara son dakika müjdesi az evvel geldi! Bu indirim kampanyasını sakın kaçırmayın!

Otomobiline akaryakıt almak isteyenlere son dakika müjdesi az evvel geldi. Resmen açıklanan bu indirim kampanyasını sakın kaçırmayın...

Akaryakıt alacaklara son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG'de Eylül depremi! Şimdi rakamlara bakın!

Petrol fiyatlarındaki ve dolardaki dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarını da yakından etkiliyor. Peki son dakika akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 19 Eylül 2023 fiyat listesi...

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

Sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip Bosch KGP76AIC0N Serie 8 Alttan Donduruculu Buzdolabı’nın fiyatı belli oldu!

Bosch, sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip buzdolabını görücüye çıkardı. 10 yıl kompresör garantisi veren Bosch, buzdolabının tüm teknik özelliklerini paylaştı.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

Tamamen elektrikli Renault Zoe Haziran fiyatları ile bayilerde 

Elektrik enerjisi, benzin ve dizel yakıtlara kıyasla genellikle daha ucuzdur. Renault Zoe'nin daha düşük enerji tüketimi, işletme maliyetlerini azaltır. Ayrıca, elektrikli araçların bakım maliyetleri genellikle daha düşüktür çünkü daha az hareketli parçaya sahiptirler.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Enerji tüketimi son durum Haberi

Enerji tüketimi son durum

Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak.  Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.


Akdeniz Ülkeleri Enerji Şirketleri Birliği, 2030'da Türkiye'de enerji sektörünü bekleyen gelişmelere ilişkin rapor hazırladı.


Raporda, 2030’a bakış, farklı varsayımlara dayalı iki olası enerji talep senaryosu çerçevesinde incelendi. Muhafazakar senaryoda geçmişteki eğilimler, mevcut politikalar ve devam eden projeler dikkate alındı ancak politika tedbirlerinin ve planlanan projelerin uygulanması ve zamanlaması ile ilgili tedbirli bir yaklaşım benimsendi. Proaktif senaryoda ise yerli kaynakların daha çok üretimine, daha güçlü verimlilik programlarına ve daha fazla yenilenebilir enerji içeren enerji temin karışımlarına vurgu yapılarak ithal yakıtlara bağımlılığın azaltılması esas alındı.


Rapora göre, tarıma dayalı ülke ekonomisinde sanayi ve hizmetler lehine olan yapısal dönüşüm, enerji tüketimine de yansıdı.


Geçen...