03 / 01 / 2025

enerji verimliliği için neler yapılmalı

enerji verimliliği için neler yapılmalı

Günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 40’ını binalar oluşturuyor. Bugün inşa edilen her ticari bina, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüketilecek ortalama 12,000 MWs’lik elektrik enerjisini hapsediyor.

4 şehir için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugünkü 32613 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları ile Konya, Sakarya, Bursa, ve Afyonkarahisar'da çeşitli enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için karar verildi. İşte o kararlar...

Konut yatırımcıları ve gayrimenkul üreticileri için yeşil konut finansmanı önerisi!

Yeşil konut, sağlıklı, enerji verimliliği yüksek doğa dostu yaşam alanı şeklinde tanımlanabilir. Peki yeşil konut finansmanı nedir? İşte detaylar...

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

O raporu almak için son tarih 31 Aralık!

Enerji verimliliği etüt raporunun hazırlanarak teslim edilmesine ilişkin kurum ve işletmelere tanınan süre, 31 Aralık 2020'de sona eriyor. Yapılacak denetimlerde raporunun olmaması durumunda, 30 ila 170 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. 

İki il için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Bolu'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

enerji verimliliği için neler yapılmalı Haberi

enerji verimliliği için neler yapılmalı

Günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 40’ını binalar oluşturuyor. Bugün inşa edilen her ticari bina, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüketilecek ortalama 12,000 MWs’lik elektrik enerjisini hapsediyor.


Enerji Verimliliği İşbirliği Uluslararası Ortaklığı (ipeec) ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (iea) ev sahipliği yaptığı, Paris’te gerçekleşen Endüstriyel Enerji Verimliliği toplantısı öncesinde, ThyssenKrupp Asansör İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yönetimi Departmanı Müdürü Sascha Frömming şöyle konuştu: “Günümüzde, kentlerdeki binalar ortalama 15 yıllık ömre sahip, verimsiz bina hizmetleri ile zayıf enerji modellerine ‘mahkum edilmekte’. Asansör, ısıtma, havalandırma ve soğutma gibi bina sistemleri, en verimli halleriyle çalışmıyor; dolayısıyla bu konu ile acilen ilgilenmek, büyük önem taşıyor. 


Günümüzde küresel enerji tüketiminin yüzde 40’ını binalar oluşturuyor. Geniş hizmet yelpazesine sahip endüstriyel bir grup olarak ThyssenKrupp, kentsel alanlarda enerji verimliliğine daha çok odaklanan tasarımların...