06 / 05 / 2024

enerji verimliliğini artırmanın yolları

enerji verimliliğini artırmanın yolları

Meteoroloji’nin tahminlerine göre bu kış mevsimi önceki yıllara göre çok daha soğuk geçecek. Enerji Bakanlığı’nın doğalgazda yapmış olduğu yüzde 10’luk indirim yüzleri güldürse de, ısınma giderlerini daha da aşağılara çekmek mümkün...

Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması seminerlerinin ilki Ankara'da gerçekleşti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında 'yapı denetiminde enerji verimliliğinin sağlanması' konulu eğitim seminerleri düzenliyor. Düzenlenen seminerlerin ilki dün Ankara'da gerçekleştirildi.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

Emekli maaşını artırmanın formülleri! Bunları kimse bilmiyor! Madde madde açıklandı!

Milyonlarca yurttaş, emeklilik hayaline kavuşmak için sistemde belirlenen koşulları sağlamaya çalışıyor. Emekli aylıklarını yükseltmenin de pek çok yöntemi bulunuyor. Emekli aylığını artıran çoğu program olmasına rağmen çok az kişi bu yöntemlere başvuruyor.

Gelişmiş özellikli Ford Transit Custom 2023'e damga vuracak! 0 km'lerde %2 peşin alım indirimi desteğini kaçırmayın

 Transit Custom, güvenilir ve dayanıklı bir kamyonet olmasıyla ünlüdür. Ticari kullanım taleplerine dayanacak şekilde tasarlanmış ve çeşitli koşullarda test edilmiştir. Transit Custom, emisyonları azaltmak ve yakıt verimliliğini artırmak için tasarlanmıştır. Peki 10 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra düştü. Düşüş karşısında yatırımcılar altın alalım mı? sorusunua yanıt ararken ''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Konuttaki arz talep dengesizlikleri fiyat artışlarını tetikliyor!

Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yaptığı açıklamada konuttaki arz talep dengesizliklerinin fiyat artışlarını tetiklediğini söyledi.

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi. Esnaflar söz konusu sınırlamanın işyeri kiralarında da uygulanmasını talep etti.

Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? Kiracılar dikkat!

Yarın Haziran ayı kira artış oranının belirlenecek olması üzerine kiracılar ve ev sahipleri kiralarına en fazla ne kadar zam yapılabileceğini araştırıyorlar. Peki, Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

enerji verimliliğini artırmanın yolları Haberi

enerji verimliliğini artırmanın yolları


Meteoroloji’nin tahminlerine göre bu kış mevsimi önceki yıllara göre çok daha soğuk geçecek. Enerji Bakanlığı’nın doğalgazda yapmış olduğu yüzde 10’luk indirim yüzleri güldürse de, ısınma giderlerini daha da aşağılara çekmek mümkün. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, enerji verimliliği ve tasarrufuna dikkat çekerek, vatandaşı evde alabileceği basit tedbirlerle ilgili bilgilendirdi.


Atmosfer olayı El Nino’dan dolayı yaz mevsimi boyunca aşırı sıcaklarla boğuşan Türkiye’nin kapısında şimdi de La Nina var. Bu yıl kış mevsiminin La Nina’dan dolayı çok sert ve aşırı yağışlı geçmesi tahmin edilirken, mevsim normallerinin üzerinde soğukların yaşanmasının ise ısınma giderlerini ciddi şekilde artırması bekleniyor. Enerji Bakanlığı’nın doğalgazda yüzde 10 indirim yapmasıyla moral bulan vatandaşın evde alacağı basit tedbirlerle enerji giderlerinde önemli tasarruflar sağlaması mümkün. Enerji Verimliliği Kanunu ile ilgili...