18 / 05 / 2024

Enerjisa kurulu güç hedefini düşürdü mü

Enerjisa kurulu güç hedefini düşürdü mü

Sabancı Holding ve Alman enerji şirketi E.ON'un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa, 2020 yılında enerjide ulaşmak istediği toplam kapasite hedefini daha önce açıkladığı 7,500 MW'tan 5,000 MW'a düşürdü.

Enerji Bakanlığı: "Elektrikte kurulu güç 2028'de yüzde 27 artışla 136 bin megavata ulaşacak"

Türkiye'nin elektrikte kurulu gücünün 2028 yılında yüzde 27 yükselişle 136 bin megavata yükseltileceği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları ve paylaşılan grafiğin içeriği...

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Mikail Hıdır Vakıf GYO Yönetim Kurulu başkanı oldu!

Vakıf GYO'nun 10 Ağustos'ta gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Mikail Hıdır Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi

 Yenilenebilir enerji kurulu gücüne sahip EnerjiSa Üretim, güneş enerjisinin tarım alanında da kullanılması gerektiğini söyledi ve ''güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve tarımın birlikte gerçekleşebildiği agrovoltaik projesini, İstanbul Komşuköy’de hayata geçiriyoruz.'' dedi.

Ahmet Akbalık, yeniden Özak GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

Özak GYO'nun 20 Nisan'da gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Ahmet Akbalık Yönetim Kurulu Başkanı, Ürfi Akbalık ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Sezgin Yılmaz, İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu görev dağılımı çerçevesinde Sezgin Yılmaz'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karluk Çetinkaya'nın ise Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne seçilmesine karar verildi.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Yenilenebilir enerjinin kurulu güçteki payı 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi!

Yenilenebilir enerji kaynaklarının 2018'de yüzde 44,7 olan toplam kurulu güçteki payı, 2019'da yüzde 45,2’ye yükseldi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Enerjisa kurulu güç hedefini düşürdü mü Haberi

Enerjisa kurulu güç hedefini düşürdü mü


Sabancı Holding ve Alman enerji şirketi E.ON'un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa, 2020 yılında enerjide ulaşmak istediği toplam kapasite hedefini daha önce açıkladığı 7,500 MW'tan 5,000 MW'a düşürdü.


İş Yatırım'ın yayınladığı raporda, şirketin yönetim değişikliğinin ardından hedeflerde

yapılan değişikliğe göre, Enerjisa'nın mevcut durumda 2,801 MW olan kurulu gücünü 2018-2020 arasında 5,043 MW'a çıkaracağı belirtildi. Şirket daha önce kurulu gücünün 2017 yılına kadar 5,200 MW'a, 2020 yılına kadar ise 7,500 MW'a çıkarmayı hedeflediğini açıklamıştı.


Raporda şirketin bundan sonra büyüme yerine daha fazla operasyonel verimlilik ve kârlılığa

odaklanacağı kaydedildi.


Şirketin halka arzının ise 2016-2018 döneminde ana yatırımların tamamlanması ve piyasadaki

serbestleşmenin gerçekleşmesinin ardından yapılacağı...