07 / 05 / 2024

Enflasyon beklentisi düştü mü

Enflasyon beklentisi düştü mü

Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,22 iken, bu anket döneminde yüzde 9,02 oldu. 12 ay ve 24 ay sonrası TÜFE beklentileri ise bu iki anket döneminde sırasıyla yüzde 7,21 ve yüzde 6,72 olarak gerçekleşti.

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

A101'den yine unutulmayacak çılgın indirim! Fiyatı 25 TL'ye düştü

Son senelerde sürekli olarak çıkan enflasyon üstüne market ürünlerindeki etiketler devamlı değişiyor. İndirim listelerinde devamlı yer edinen ayçiçek yağı son indirim ile litresi 25 TL'ye kadar düştü.

CarrefourSA'nın bu kampanyası herkesi memnun edecek! 16'lı tuvalet kağıdı 68 TL'ye düştü

Enflasyon'dan en çok etkilenen ürünlerden birisi olan tuvalet kağıdında kampanyalar arka arkaya geliyor. Marketler vesilesi ile yapılan özel avantajlar ile yeni bir indirim daha paylaşıldı. CarrefourSA'da 16'lı tuvalet kağıdı 68 TL'ye kadar düştü.

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

Konut fiyatları düştü mü? TÜİK verileri tek tek açıkladı: Elektrik ve gazdaki indirim fiyatları etkiledi mi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nisan enflasyon verilerinde ana harcama gruplarından 'konut'un yüzde 1.47 düştüğü dikkat çekti. Peki bu grupta en çok düşüş hangi grupta yaşandı? İşte detaylar...

Akaryakıtta çifte indirim müjdesi! Benzin ve motorinde fiyatlar düştü! Sürücüler hemen yeni rakamlara bakın! 

Son günlerde petrol fiyalarında yaşanan düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi başlamıştı. Bayramla beraber çifte indirim müjdesi geldi. Bugün benzin ve motorin fiyatları düştü. Peki hangi ilde benzin, motorin, LPG bugün kaç lira ? Opet, Petrol Ofisi, BP, Shell, Total 21 Nisan 20

MetroPOLL’ün anketi gündeme bomba gibi düştü! İşte çok konuşulan çarpıcı enflasyon rakamları!

Araştırma şirketi MetroPOLL yaptığı anketle gündeme bomba gibi düştü. Anketten çıkan çarpıcı sonuç kamuoyunda en fazla konuşulan konular arasında yer aldı. İşte dikkat çeken O anketin sonuçları…

Yüksek akaryakıt fiyatları otomobil piyasasını vurdu! Rakamlar düştü

Geçtiğimiz Ocak ayından bu yana akaryakıta yüzde 300 civarında gelen zamlar otomobil piyasasını negatif yönde etkiledi. Artan enflasyon ve akaryakıta gelen zamlar nedeniyle satışlar düştü. Olumsuz durumdan en çok etkilenen bakın hangi araçlar oldu?

Mayıs ayı zam şampiyonu çay, süt, tereyağı ve peynir oldu! Meyve arttı sebze düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mayıs ayı zam şampiyonu çay, süt, tereyağı ve peynir olurken meyve fiyatları arttı sebze ise düştü. İşte tüm detaylar...

Bono beklentisi suya düştü, dolar fırladı!

Dolar/TL'de iki haftadır devam eden yükselişlerden sonra dolar dün akşam düşüşe geçti ama bu düşüş uzun sürmedi. Bugün dolar güne16 lira seviyesinin üstünde başladı, resmen dolar fırladı. Peki dolar dün neden düştü? Şimdi dolar neden yükseliyor? İşte merak edilen dolar yorumları...

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Kira artışları enflasyon oranlarına yenik düştü!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışlarını kaleme aldı. Hızalan yazısında kiraların enflasyona yenik düştüğünü belirtti.

Şeker fiyatlarına bayram öncesi yüzde yüz zam geldi! Gramajı da düştü

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon Ramazan bayramı öncesi tezgahlarda satılan bayram şekerlerinin de fiyatını artırdı. Geçen sene 25 liraya satılan ürünler 50 liraya, geçen sene 50 liradan satılan ürünler ise 100 liraya çıktı. Gramajlar da düştü.

Enflasyon beklentisi düştü mü Haberi

Enflasyon beklentisi düştü mü


Merkez Bankası anketine göre, Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,22 iken, bu anket döneminde yüzde 9,02 oldu. 12 ay ve 24 ay sonrası TÜFE beklentileri ise bu iki anket döneminde sırasıyla yüzde 7,21 ve yüzde 6,72 olarak gerçekleşti.


Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı Aralık ayı için tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 0,41 iken, bu anket döneminde yüzde 0,31 oldu. 2015 yılı Ocak ayı TÜFE beklentisi aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 0,92 ve yüzde 0,80 olmuştur. 2015 yılı Şubat ayı TÜFE beklentisi ise bu anket döneminde yüzde 0,47 olarak gerçekleşti.


Açıklamada şu bilgiler verildi:

"2014 yılı Aralık ayı anket döneminde, katılımcıların 12 ay sonrasına ilişkin olasılık tahminleri değerlendirildiğinde, TÜFE'nin ortalama olarak yüzde...